torsdag 23 februari 2012

Second Sweden tillbaks- går det?

Jag har bollat med tanken ett tag. Second Sweden var en älskad och populär mötesplats för många under några år. Många av oss kände stor sorg när beskedet om nedläggningen kom. Jag anser att det är nästan bara Yadkin Valley som har förmågan att samla avor idag.
Min tanke var att försöka få nån nytta av Ambassadsimmarna igen.
Det är vi skattebetalare som håller uppe dessa simmar, som inte längre fyller sin tänkta funktion.
År 2007 var tanken jättebra. SL var en ny värld för alla och alla tyckte det var fantastiskt att man kunde återskapa en bit av RL virtuellt.
Idag har vi funnit nya former för att få och söka kontakt med communities. Nya avor använder Searchfunktionen ganska duktigt har jag märkt. Det dimper oftast ner nya på Yadkin Valley t.ex. Nyfiken som jag är frågar jag hur dom hittat just hit, gridden är ju stor. Jo då har dom sökt på orden "swedish, svenska", och då kommer många simmar upp som förslag. Och dom väljer de simmar där man ser folk på kartan.
Dessutom har vi några som jobbar aktivt för att sprida PR för SL. NEO Timeless lägger ner ett otroligt jobb. Några av de han varit i kontakt med har vi sett som musikartister i SL på senare tid. Vissa avor ( tex Blanche Argus, Stella Guardian och Rultan Zeplin) har hjälpt nya att komma igång.
Så visst finns resurserna, utan att vi behöver betala dyra skattepengar för att ordet "Swedish" ska förekomma i ett namn som tillhör två öde simmar. Som det är nu får även de som inte ens har hört talas om SL, betala för simmarna i form av skattepengar. Scary!
Såå---kan vi inte låta bygga upp Second Sweden igen på Ambassadsimmarna? Swedish Orientation blir Swedish Archipelago med hamnen, fåren och mötesplatsen vid bänkarna.
Låt Ambassaden vara kvar eftersom det var liksom huvudprojektet för Svenska Institutet, men integrera den med den klassiska stadsbebyggelsen som Second Sweden hade.

Jag har räknat lite på Ambassadsimmarnas kostnad.
Enligt LL's tariffer så ligger tiern på 195.00 US-Dollar. Det är i SEK ca 1.368:-..gånger 2..vilket gör 2736:- i kostnad för SI. Ta detta gånger 12= 32 832:- PER ÅR!
I mars 2012 har simmarna varit online i 5 år= 164160:- (Ungefärliga belopp pga rörlig Dollarkurs)
Det känns meningslöst att betala dessa skattepengar när simmarna står tomma. Med en ombyggnation till Second Sweden skulle det bli meningsfullt igen. Och då kanske Ambassadbyggnaden får mer uppmärksamhet när vi visar upp simmar vi är stolta över, och trivs på.....

Vilka är på detta? NEO, kanske ett projekt kring det? :)

Jag vill understryka att det här inte är en del av den så kallade häxjakten som folk pratar om ,utan ett ärligt förslag till förbättring och marknadsföring av Sverige i Second Life. Amen.


9 kommentarer:

 1. Kan vi inte börja med att träffas där? Finns ju flera fina "snackplatser".
  Mötte en ava från Svenska Institutet som sa att man ska försöka utveckla ambassaden med omnejd. "Vad" lyckades inte ens jag klämma ur honom

  SvaraRadera
 2. Det har jag alltid tyckt, det skulle passa bra med lite svenska stugor runt i kring där och nån kunde vara EM och sköta uthyrningen etc. Men SI har ju ansvaret och är kanske rädda för att ett ev drama skulle svärta ner simmarna? Som de står nu är de rätt meningslösa och trista. Det krävs lite bostäder och några butiker för att få liv i stället. Det är perfekt som startpunkt för nya oxå eftersom där finns en orientation.

  SvaraRadera
 3. Hej Git, bra förslag, försök få till ett möte i SL med mannen som är ansvarig, jag minns inte hans namn, men jag vet att han har en avatar, och att Walle har varit i kontakt med honom förrut. Det borde inte va så svårt att få höra hur han ser på detta :)

  SvaraRadera
 4. En fantastiskt bra idé Gitt! :) Tummen upp!

  SvaraRadera
 5. Absolut Gitt!! Jag tror vi är många som är villiga att bidra på vårt sätt så det blir riktigt svenskt!

  SvaraRadera
 6. Vanadis: Problemet nu är att det inte går att känna nån tillhörighet där. Det är tomt och anonymt. Man väljer andra ställen för att träffas.

  Eternal: Precis, håller med dig! Bostäder och butiker måste finnas för att en sim ska bli levande.

  NEO och Jas: Tack:) Ska leta reda på den där SI-avan.

  SvaraRadera
 7. Jaa Loan! :) Det skulle vara kul att kunna genomföra :)

  SvaraRadera
 8. För min del anser jag att det är gruppen som ger tillhörigheten. Minns när jag var newbie att det fanns ett himla mysigt fik där, idag finns bara bottenplattan kvar, där vi träffades ett gäng och tjötade ungefär som på Kickis fik.
  För min del spelar samvaron större roll än omgivningen men det är jag det, andra har säkert andra vyer.
  Har bekanta som kan redogöra i detalj för vad de ätit på en bättre middag själv har jag ingen aning men jag vet exakt vad vi pratat om. :)

  SvaraRadera
 9. PS Bra att du förde upp det här på dagordningen Gitt. :)

  SvaraRadera