lördag 14 april 2012

Event-hets


Blanche skrev ett bra inlägg igår:

http://blanchesarena.blogspot.se/2012/04/det-har-nog-blivit-lite-hetsjakt-pa.html

......om den eviga annonseringen av kolliderande event. Vilket fick mig att fundera lite på varför jag själv har event och i vilken utsträckning. Samt vad man kan göra för att samarbeta.
Jag har säkert skrivit det förut, men jag kunde aldrig drömma om att MB skulle bli ett långvarigt projekt. Vi (Jag, Ikaros, Vampi, Svessa, och Wiz drog igång tema klassfest en måndag för snart 3 år sen, och på den vägen är det nu:)
MB har aldrig, aldrig haft ett vinstgivande krav på sig. Alla investeringar och inköp kommer ur egen ficka och frivilliga tip. På MB existerar inga gestures om att stället/crewet ska ha tip. Det ska vara en frivillig och spontan gest att tippa.
Likaså när det gäller antalet gäster. Jag vill inte "tokannonsera" för att få en bra traffic. De som kommer kommer. Och jag vet att vi har haft lika trevlig stämning med 4 gäster som 40. Antalet är oviktigt.

Det har uppkommit en trend nu att man ska köra så många svenska event som möjligt, och absolut på samma tid som nån annan. Det pratas om konkurrens. Ja bra där......men konkurrens blir det först när två vinstgivande företag "tävlar".
Jag är definitivt inte vinstgivande. Dessutom vet jag att ett för massivt utbud av event kan skapa en mättnadseffekt, till stor nackdel för oss alla eventskapare. Våra gäster kanske blir trötta på allt tjat om teman och slurlar hit och dit och dissar eventen och vill hitta på andra saker? Jag klandrar dom inte i så fall..:)

Vad vi måste göra är att skapa ett samarbete. Att inte lägga event så att dom krockar t.ex..och att inte helt hysteriskt spamma gruppchattar var 30 min bara för att man får det.
Det har faktiskt funnits tillfällen på senaste tiden där jag känt för att lägga ner MB med omedelbar verkan. Jag vill inte nischas in i "annonseringscirkusen". Man ska inte få dåligt samvete för att man smyger in en liten annons i Second Sweden strax innan eventets början. Men tyvärr brukar det vara startskottet för tokspamning från andra event. Då börjar jakten om gästerna.

Så för Måndagsbörsen/Green Rooms del så gäller följande:

Annonsering om aktuellt event i MB's eventgrupp, Second Sweden Inhabitants, samt Welcome avatar 21:30 och 22:00.
Dessutom en gruppnotis från MB's eventgrupp aktuell dags eftermiddag.
Inget mer inget mindre. Och så har jag kört sen länge tillbaks nu. :)5 kommentarer:

 1. Du är ett föredöme när det gäller annonsering Gitt. Om alla skulle hålla sig till "dina" regler skulle vi inte bombarderas av annonser.

  När det gäller event som krockar så är det rent krasst så idag att dagarna inte räcker till för alla. Vilken dag jag än lägger mina event på så krockar jag med något annat svenskevent.

  Ett samarbete vore helt klart det bästa! Jag försöker komma på alla som kör event nu och kan komma på 7 (med reservation för felräkning). Om vi tar en dag var så skulle dagarna räcka till utan att vi behöver uppfinna en ny :)

  SvaraRadera
 2. Och just som jag postade den kommentaren så kom jag på en till. Så där sprack den geniala idén.

  SvaraRadera
 3. Låter jättebra med samarbete MEN...jag har ett RL också och mina/våra events är ganska beroende av hur våra egna RL ser ut. För min egen del känner jag så här: ska jag behöva ta hänsyn till när alla andra har events då kan jag lika gärna lägga ner det här, för då inkräktar det på mitt RL och andra saker jag vill göra i SL.

  För övrigt håller jag med er båda om annonsbombardemangen som förekommer, jag har gått ur gruppen Second Sweden Inhabitants just p.g.a. detta, så just nu vet jag inte ett dugg om vad som sker bland svenska events, förutom det jag ser i era grupper. Alla verkar inte heller ha egna events-grupper och tar därför de stora grupperna som sin "annonsplats". Det är trist att man måste gå ur grupper p.g.a. all "spam", det borde kunna styras upp bättre. Där har vi alla eventsmakare ett ansvar anser jag!! Ni två är föredömen :))

  SvaraRadera
 4. Iendi och Rultan:
  Nej det kommer aldrig att få igenom ett samarbete där allt funkar 100%. Och gamla etablerade event har ingen anledning att behöva vare sig läggs ner eller ändra dag och tid.
  Men vad jag blir arg på är den planerade kollisionen av event som nu verkar vara på tapeten. Ingen av er Iendi och Rultan hör dit. Ni vet vad jag menar i det fallet. :)
  Trist att man ska behöva lämna en grupp för att man inte orkar med spammet. Men tyvärr är det så att Second Sweden helt saknar moderation numera och en skärpning i gruppen kan bara bli en vädjan från oss andra..Sorgligt men sant...
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag skrev ett inlägg på iendi-bloggen igår om eventkrockar. Mest för att visa på hur omöjligt det är att få till det. Så klart ska inte ni som har etablerade event lägga ner eller ändra dag och tid. Det var mest för att få igång tankarna som jag skrev det ;)

  Planerade krockar håller inte jag , som du nämnde i din kommentar Gitt, på med. Min åsikt är att de så småningom kommer att falla på eget grepp.

  SvaraRadera