onsdag 26 september 2012

Det fria ordet


Det har stormat en del kring min avatar de senaste dygnen. Jag fattar det.
Jag fattar nu också vad skribenter av olika slag går igenom. Bloggare som blir mordhotade. Journalister som hamnar i fängelse för sin kritiska inställning till
politik och olika regimer.
Det ÄR tufft och blåsigt att använda sig av det fria ordet.
Jätteblåsigt. Min frisyr har blivit rufsig. Jag blev illa berörd av alla snaskiga IM och kommentarer jag fick. Men mest illa berörd för att reaktionerna säjer mer om läsarna än om mig.
Om vi backar tillbaks lite och tittar på vad jag skrev i mitt inlägg om dansbollarna.
Hotade jag Alf på nåt sätt? Nej. Kritiserade jag honom i egenskap av rl-avatarförare? Nej.
Jag tyckte att han bemötte Arwen, hans klubbgäst den kvällen, nonchalant och ointresserat. Det tycker jag fortfarande. Inget kan ändra på det. Det är MIN åsikt.
Ingen kan ta mig i örat för det som vissa vill.
Jag uttryckte ett missnöje och Alfs fanclub gjorde en jättestor höna av en liten fjäder. Reaktionerna blev ett vulkanutbrott. Det var fancluben som skapade drevet.
Det förvånade mig först, men nu fattar jag att det är så det går till när man nyttjar det Fria Ordet.
Jag läser en del RL-bloggar, som Sanna Lundell och Katrin Zytomierska.
Kvinnor med egna åsikter. Hatade som fan av en del. Så är det.
Så länge denna blogg finns kvar kommer alltid det Fria Ordet figurera här.
Men jag kommer aldrig aldrig komma upp i den kalibern av äckliga tillmälen som jag fått mig till livs i IM senaste tiden. Där slår ni mig med hästlängder kära "kritiker"! :D

Gittrika Mint, rufsig i håret men jävligt oberoende...

11 kommentarer:

 1. -Allt vad du säger kommer att förvanskas på värsta tänkbara sätt och användas emot dig!
  -Välkommen till min värld.
  -Det är tufft att sätta det fria ordet främst men jag hoppar jämfota av glädje över var person som vågar stå rakryggad och säga vad han/hon tycker. Oavsett om jag delar åsikten eller inte.

  SvaraRadera
 2. Vi har alla rätt att ha egna åsikter och tänka självständigt. Även att skriva vad vi vill, eftersom Sverige har yttrandefrihet. Det jag dock tyckte var onödigt var att DU gjorde ett helt blogginlägg om det. Speciellt som de berörda partnera. I det här fallet Arwen och Alf löste det fredligt mellan varandra dagen efter och är inte ovänner på nåt sätt. Därför tyckte jag att det var DU som gjorde en större grej av detta än vad som var nödvändigt. De elaka kommentarerna i både IM och bloggar hade kunnat undvikas om du tänkt några steg längre INNAN du skrev ditt inlägg. Du hade tex INTE behövt namnge klubben eller klubbägaren. Det anser jag är att HÄNGA UT någon i egen syfte. Alltså att göra skada. Jag står fast vid det jag skrev på Second Swedes blogg. Du borde kanske ta dig en funderare på hur viktigt SL är för dig, det kanske är dax att ta ett steg tillbaka och få lite distans till det som händer in world. Lixom många andra "äldre" avatarer i SL som fastnat i tjafsträsket och som fortfarande drar upp saker som hände för 4 år sedan. Kom igen....DET borde väl verkligen vara historia nu. Och att dra upp det i denna diskussionen tyder bara på bristande argument. /Helene Dragoone.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Att Arwen och Alf är vänner är inget som påverkar min åsikt.
  Jag tycker fortfarande att det var illa skött.
  Och du Helene, tack för omtanken men jag har ett underbart SL-liv annars in general. :)Tack för att du har så stort intresse i vad jag ska tänka och tycka, men nejtack:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag reagerar när en person som Alf får oförtjänt skit på din blogg. Han bryr sig om sina gäster när han djar. Han är en fantastisk dj med (till skillnad från andra "svenska djs" som borde se över både material, teknik och hur de talar när de väl använder voicen.). Att gå på Alf och hänga ut honom var och det står JAG fast vid fel och tyder på ett väldigt dåligt omdöme av dig. Att dessutom hänga ut Arwen här med hennes penibla situation är inte vad en god vän gör.

   Radera
 4. Hon ville att jag skulle skriva. Det var ett gemensamt beslut.
  Dina åsikter får stå för dig, varsågod.

  SvaraRadera
 5. Att Gitt nu drar sig tillbaka, vilar med sina event, flyttar från Yadkin och inte längre har lust att arrangera årets festival är jag mer än ledsen över. Jag dömer eller ifrågasätter inte Gitts beslut. Vi gör alla det vi känner att vi måste göra och för att lugna våra franska nerver leder det ibland oturligt nog till beslut som påverkar oss alla.

  En stor bamsekram till dig Gitt. Jag hoppas att när det här blåst över att vi kan hitta på något bus tillsammans igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart Maffe. Du är ju mästare på bus ;)

   Radera
 6. Hoppsan. Början på min kommentar försvann visst. Här får ni den.

  Som vanligt är jag en mes och håller med er alla. Att Gitt får skriva vad hon vill på sin blogg behöver vi inte ens diskutera. Det är vår rätt som bloggare. Det går inte ens i sin vildaste fantasi förställa sig att ett inlägg ska leda till en sån här uppståndelse.

  Däremot tycker jag att smutskastningen av andra eventskapare är onödigt.

  Som jag nyss kommenterat på Second Swedens blogg tyder ett sånt här rabalder över en dansanimation som löper amok, på att vi har det rätt bra i vårt SL. Hade Gitts inlägg fått vara oemotsagt hade inte konsekvenserna blivit så stora.

  SvaraRadera
 7. kritik som framförs på ett vettigt sätt bör tas emot av vederbörande.Annat leder till sandlåde beteende som så ofta i svenska ankdammen.Tragiskt och patetiskt löjligt

  SvaraRadera