onsdag 17 augusti 2011

Kommentarsgranskning?


När jag såg Apmels inlägg om ofoget att granska kommentarer, måste jag säja att jag håller med fullt och fast om det.
När man har en granskning innan publicering sker, finns risken att vissa kommentarer försvinner redan där. En åsikt om är annorlunda än blogginnehavarens kan deleteas redan innan nån annan hunnit se den..Och strider inte det mot yttrandefrihetslagen så vet jag inte vad som gör det.
Jag har skrivit kommentarer till PG's blogg som inte är på nåt sätt personliga, utan endast uttrycker en åsikt, och dom har jag inte sett röken av på hennes blogg.
Så jag vill påpeka det, att granskning= CENSUR, utifrån vad som passar sig för den specifika blogginnehavaren. Det behöver inte vara oförskämda kommentarer, det räcker med att dom inte faller ägaren i smaken.
Givetvis ska alla skitkommentarer bort, de osakliga, de påhoppande, men för min del kommer det att ske i efterhand och med en klar specifikation om vad som var generellt fel. Inget personligt.
Så jag stöder inte bloggcensur eller påstådd copyright på dittan och dattan på bloggen. Been there, done that, got the t-shirt...
Vi är vuxna och kan kommunicera i bloggar som vuxna också, eller??


7 kommentarer:

 1. -FÖRBANNAT SKITPRAT! Tror du på fullt allvar att jag som yrkesverksam journalist skulle ta bort en kommentar bara för att den käftar emot?
  Däremot vill jag veta VAD som publiceras på min blogg. För att kunna bemöta inlägget omedelbart!
  Nu är jag djävligt trött på alla som jämför en med STASI. -Jag är borta från bloggen i flera dagar ibland och har inte alltid tid att hålla koll. Ska jag utan att veta om det få ståta med vad som helst på min blogg innan jag har en chans att moderera?

  SvaraRadera
 2. Detta gäller alla som skriver, inte bara journalister. Men tar du åt dej (som du oftast gör) så får det stå för dig. Jag skrev inte ordet journalist en enda gång i inlägget vad jag såg.

  SvaraRadera
 3. Du kan läsa på min blogg om jag tog åt mig eller inte!
  Naturligtvis bara mitt fel!

  SvaraRadera
 4. Jag har läst din inlägg nu Vanadis, och tappar hakan fullständigt. Är det så du utövar din journalistik? Med tillmälen och nedsättande ord?
  Då lirar du i en lägre division och jag finner ingen anledning till att bemöta dina kommentarer mer. Tack för visat intresse iaf. :)

  SvaraRadera
 5. Nej det är så jag reagerar som människa på infama påhopp. Jag lirar åtminstone i en division.

  SvaraRadera
 6. PS Har redigerat ovannämnda inlägg!!

  SvaraRadera
 7. Min åsikt är att alla får sköta sina bloggar hur de vill och leva sina SL liv hur de vill, enkelt och bra. :)

  SvaraRadera