fredag 30 april 2010

På förekommen anledning.............

och i ett aktuellt ämne vill jag göra ett eget inlägg.
Det gäller det där med bloggansvar, oavsett om man är ägare till bloggen eller svarar i någon annans. Men även ett s.k chattansvar vid interaktion på nätet.
För ett tag sen publicerade jag ett chattutdrag här. Av den anledningen att jag kände mig pressad och stressad över den rådande situationen. Sen dess har jag läst en hel del lagtext gällande konsekvenserna.
Vesper har ett mycket bra inlägg idag om detta.
Man måste ha samma omdöme, etik och moral som irl helt enkelt. Det är så lätt i cyber att "sprida ord omkring sig", att tycka en massa i skydd av nätets till synes anonyma värld. Att såra eller kränka nån verkar bli accepterad vardagsmat.
Kan vi inte tänka en gång till innan vi trycker på enterknappen? Vad vill jag med detta? Vad kommer resultatet att bli? Kan nån bli sårad?
Jag har för egen del publicerat mitt första och sista chattcitat på min blogg.
Det finns även saker jag sagt i affekt till mina käraste vänner. Det är slut med det nu.
Förr eller senare så ångrar man sig, eller också får situationen konsekvenser som man inte vill ha när det kommer till sin spets.
Vi är ju en ganska tajt grupp vi svenskar i SL. Kan vi inte försöka att hålla draman och oförskämdheter ifrån oss? Att ta oenigheter öga mot öga istället för att släppa drevet löst?
Jag har definitivt lärt mig nåt av detta. Att det suger att såra folk...

4 kommentarer:

 1. jaa vi får påminna varann när vi är "ute o cyklar" helt enkelt. För det kan ju hända alla. Ingen är perfekt. Skönt om vi kan vända trenden o få mer positiva vibbar.

  Fast jag är ju själv en värsting på att copypasta... =)

  SvaraRadera
 2. Sant Vesper, men dina "copypastningar" har helt klart glimten i ögat:) Det är skillnad juh;)

  SvaraRadera
 3. Äntligen!! Så kan man få slippa en massa bråk människor emellan för det är just det det är, människor vi umgås med dagarna i ända:)

  Jag gillar din blogg Gitte för du delar med dig av SLs goda ofta!

  Kram / Lensi

  SvaraRadera