lördag 7 november 2009

Netikett?

Jag har ofta funderat på det där hur vi uttrycker oss på nätet,ja framförallt då i vårt SL. Även tidigare har jag uttryckt det i mitt och Alessias inlägg "Om känslor" på PG's blogg. Skriven text är så statisk, helt utan nyanser. Det är vårt eget ansvar att ge orden liv, att uttrycka oss så att vi blir förstådda av våra vänner. Det är svårt många gånger och missförstånd kan uppstå.Sånt kan man inte rå för.
Det är mycket värre när man med vett och vilja går till personangrepp.
Varför är man med i en gruppchatt om man vill direkt hoppa på den enskilde individen?
Saknar man nåt i sitt liv då som inte kan uppfyllas på annat sätt än att påkalla uppmärksamhet? Dålig publicitet är också publicitet säjer dom.....hmmm
Jag älskar humor..gärna den lite råa, fast med glimten i ögat..man ska förstå att det inte är illa menat. Då är det kul.Konstruktiv kritik är också guld.
Och det tycker jag att vi ska försöka bibehålla i vår gruppchatt Swedish People in SL.
Jag skriver det här med anledning av en ordväxling i chatten under lördagseftermiddan/kvällen med en viss person inblandad. Denna person gick ur gruppen kort efter att ha meddelat det.

4 kommentarer:

 1. Ja Gitt.Ja
  Utan tonfall, mimik missas mycket.. somliga är trots detta bara rent elaka.Det syns fort både i SL o RL
  Kram Zig

  SvaraRadera
 2. Det är länge sedan jag lämnade den gruppen.... jag är nog lite för känslig men jag gillade inte tonen där... bättre då att va nån annanstans än att bli arg/irriterad för jämnan på trångsynta och intoleranta typer..

  SvaraRadera
 3. Med tanke på att gruppchatten i Swedish People in SL - rullar mest dygnet runt så är det förhållandevis lite skit.

  De som uppför sig illa - riktigt illa tar jag tag i vid sidan av och ofta skärper de sig - direkt.

  De som inte gör det får en, två varningar om det sedan upprepar sig - åker de UT. Varför de åker ut och vem som gjort det meddelas i hela gruppen. Detta bara för att man skall veta varför en person försvinner och inte undra. De som blir kvar i gruppen skall veta.

  Detta har hänt en gång under 4 år.

  Varför man är med i gruppen varierar stort. De allra flesta har nytta av den på många olika sätt och brukar visa det genom att skriva det i gruppchatten eller direkt till mig och berätta/tacka..

  En del är med för att ”lyssna o lära” - andra är mer talbara och hjälpsamma - andra för ”tjuvlyssna” så ingen talar illa om vad de gör... jag ser det mer som ett tecken på att de vet med sig att de kanske inte gör det bästa för oss alla.

  Det roliga skall ni veta att som gruppägarinna så ser jag vilka som är ”on” i gruppchatten. Men bara ”lyssnar” och aldrig deltar.


  Ben o andra man kan ju så klart stänga fönstret när det poppar upp och på så sätt slippa bli störd just då - när man inte vill.

  Att ha en grupp är som att ha en liten fjäril i magen varje timme dygnet runt för man vet aldrig vad som händer.. mest positivit skall jag säga.

  Men även ett o annat rötägg dyker upp mest för att hävda sig själv sätta sig på andra och med vilje vara rent elak.

  Vilket varje jag eller ni så klart uppskattar - men...

  Men jag ser även att ni som är stabila och aktiva tar hand om rötäggen och de som för tillfället inte mår så bra - eller rent av varit på en bättre fest:-) - Det på mycket ett bra sätt och det med klokhet - vilket jag tackar SPECIELLT för.

  Kram/Tina - som har gruppen:

  Swedish People in SL

  SvaraRadera
 4. Ja det var just denna händelse som var märkbar.Annars håller jag med dej PG om att chatten är till det stora hela "friktionsfri" och det finns en anda och vilja att hjälpa varann och vara vänliga.
  Fakta blandat med vardagsprat och skoj..:)

  SvaraRadera