lördag 23 mars 2013

Energisugare

Som alla andra år så kommer jag vägra att deltaga i "Earth Hour", som jag anser vara inget annat än en hemsk energi-rape. Tänk den energiåtgång som krävs när tidszon efter tidszon världen över tänder alla sina lampor igen-samtidigt!
Vad är det för fel med att spara energi året om-24/7? Att byta till enbart lågenergilampor och att släcka lyset i de rum man inte är i? Typ varje dag?
Energiproblemet får inte bli ett jippo, då glöms lätt logiken bort...

8 kommentarer:

 1. Härligt jag är inte ensam om att dissa det tramset.
  Har redan sparat 70% av mina elkostnader tack vare värmepump. Fyra fem lågenergilampor motiverar mig inte att sitta i mörker en lördagkväll

  SvaraRadera
 2. Det är en stor myt att det skulle gå åt en massa energi för att släcka/tända lampor. Det som händer är att gamla lampor/lysrör får kortare livslängd vilket leder till att folk får köpa nya lågenergilampor. Jag känner mig bara stolt över att kunna få delta i en sådant konkret åtgärd som får hela jorden engagerad. Det viktigaste med Earth Hour är ju att det får folk att tänka på sin energiförbrukning inte bara en timme om året, utan föder nya tankar om hur man sparar energi hela tiden. Så släckt blir det här!!! Självklart så fortsätter jag att spara energi och döda myter resten av året....

  SvaraRadera
 3. Weny, du kanske inte visste det, men när det har varit strömavbrott så får folk uppmaningen att switcha alla strömbrytare/kontakter till läge avstängd, för att när strömmen kommer tillbaks är risken stor att proppen går pg.a det stora energipåslaget i reläerna. Det är ingen myt, det är fysikfakta.
  Döda inte myter, lär dig hur energi fungerar istället.

  SvaraRadera
 4. Jaha det var ju konstigt skulle energimyndigheter och energiforskare ljuga då. Konstigt tycker jag det låter att en hel värld går på en lögn, mig veterligen måste det ju finnas en hel del fysiker där ute och inte har jag läst eller ens hört att dom protesterar mot Eart Hour.
  Jag fattar inte heller varför energiforskare skulle uppmana folk att slå ut alla världens reläer utlösa att en jäkla massa proppar som går...I mina öron låter det helt absurt men vad vet jag jag är ingen fysiker, bara någon som försöker spara energi ...

  SvaraRadera
 5. Det främsta syftet med manifestationer är att döva det egna dåliga samvetet.
  Spara 100 Watt per hushåll, tv + några lågenergilampor under en timme är fånigt när man lätt kan spara 10.000 kw/h per år i en normalvilla genom modern värmeteknik.

  SvaraRadera
 6. nästan varje gång det varit earth hour här i hbg och folk har satt igång allt igen samtidigt efteråt så har det blivit strömavbrott för att nån växel överbelastats.. så inte en chans jag släcker... förra gången såg det inte ut runt om här som nån brydde sig heller och voila vi hade inget strömavbrott efter heller:)

  SvaraRadera
 7. Jaa det blir en jäkla överbelastning i servrar och reläer när alla ska på lysknappar och elektroniska grejer efter en ynka timme.
  Här i Sthlm har t.om lokaltidningen Metro givit ut en särskild bilaga med anledning av detta jippo. Vad går inte åt i energi där i tillverkningen? Helt galet är vad det är.......

  SvaraRadera