söndag 29 juli 2012

Skulpturer jag mött


Förutom på konstutställningar har jag ibland kommit över en del skulpturer på andra platser också. Idag hittade jag frihetsgudinnan när jag sökte. hon står på simmen Carnforth, i vattnet som hennes rl-förebild gör.
Över 60 meter hög och hela 178 prims med byggår 2005. Jag älskar de här gigantiska "old fashioned prim hogs" :)) Man tycktes inte bli bekymrad av primmängden på samma sätt som idag.
Och--det är inte varje dag man kan sitta på hennes tiara heller! :))

http://slurl.com/secondlife/Carnforth/23/170/23


Dagens visdomsord ;)

Så är det.....



fredag 27 juli 2012

Åsså bilden :)

Jag bloggar från mobilen så jag har inte full koll på det ännu hihi. 


Bara Jonsson privat konsert

Igår fick vi en exklusiv konsert i Vampi och sirhcs vardagsrum. :) Bara och Free laddade upp lite inför giget på Helsingborgsfestivalen. Vira Bromee kom förbi också och vi hade en superkul kväll!

onsdag 18 juli 2012

Hair Fair 2012

Det tog ett tag innan jag kunde ta mig in på nån av de 4 simmarna Hair Fair-Sand, Water, Flower eller Garden, men väl där lyckades jag kolla igenom nästan allt innan jag elegant kraschade i en simhörna.
Hair Fair är klart överskattat. Nästan ingen av de nya chica frisyrerna passade mig, med undantag från den på nedanstående bild. :p Och många av freebisarna som delades ut var förra eller förrförra årets hår som inte sålt så bra kanske. Inget kändes speciellt nyskapande av det jag såg.
Ett stort plus var dock att alla butiksbyggnaderna var phantom, så jag behövde inte gå hem med sårig panna eller nos som brukligt är när det gäller mig. Jag är efter 3 ½ år urusel på att styra mina steg i SL. :) Tur att trottoarerna var breda också hihi...



tisdag 10 juli 2012

Sommartider hey hey!

Det märks att det är sommar när man glömmer bort att blogga hihi...
Jag pysslar med mina ABC-hästar och susar omkring och upptäcker saker. Igår skaffade jag mina första skofria fötter i SL . Jag har aldrig ägt några tills nu. Jag har alltid fasat för den där ofrånkomliga matchningen av ens hudton kontra fötternas ton.
Snabbt slängde jag på mig ett par jeans, så var det problemet sopat under mattan, i alla fall ett tag.
Jag ska nog fråga Vampi snällt om hon kan hjälpa mig med infärgningen när jag kommer ner..*harkel* ;)

Sen måste jag klargöra en sak. I förra inlägget deklarerade jag MBs nedläggning. Amen och Ave, det är korrekt. Vad jag däremot inte nämnde var Green Room. GR kommer att finnas kvar, det är självgående, statiskt till utseendet och kräver ingen tid för förberedelser och byggande. Onsdagar och spontana händelser.
Imorron kör vi som om inget har hänt. Kl. 22:00, freeform med DJ Weatherwax som vanligt.
Troligtvis den 18 juli också, men vette tusan hur det blir med den 25.:) Då går jag upp kl 5:30 för att åka till Helsingborg och Vampi och sirhc! :)Finns risk för lite dåsighet när klockan närmar sig 22 då....^-^
Trevlig sommar!

ehem..en FOTnot: Fötterna är köpta på Gaeline Creations. Hon har ingen butik inworld längre, utan man får söka på namnet på Market Place.

fredag 6 juli 2012

Nej, jag lägger............


MB i malpåse på obestämd framtid. Jag ska vara ärlig och säga att jag har tappat gnistan, energin. Jag vill vara i SL utan måsten. Jag vill ha tid att upptäcka saker, tid att njuta. Jag har gjort detta i tre år nu och detta kanske är botten i bägaren...
Alla teman har gjorts minst 3 gånger. Jag känner mig tom.
Känslan jag hade förra gången var helt rätt. Så nu får det bli så...
Jag stannar i SL, men är busy med andra saker.
Tack och Pöss alla kära vänner!

söndag 1 juli 2012

Kart-utställning/museum


Joo till och med en sån finns det. Jag fick en inbjudan igår via gruppen "Protected Route Interest Group". Nästan alla kartor från SLs begynnelse tills idag har fått ett eget museum. Utställningen "MAPS OF SECOND LIFE: the Information and Art of Virtual Cartography"! öppnade formellt den 30 juni.

http://slurl.com/secondlife/New%20Kadath/36/32/21



Den mest uppseendeväckande är denna som jag har ett exemplar av också.Den första officiella kartan. Som SL såg ut nov-dec 2003.. Ett 50 tal simmar utgjorde hela gridden. De gulstreckade var ännu inte igång, utan bara på planeringsstadiet. De rödsträckade var adultsimmar.
Det är annat det än de 30.000+ simmar som finns idag. :)
Lokalen består av ett enda, ganska litet rum. Inte den mest spännande utställning jag har varit på, snarare tid för lite begrundande och zoomande av kartor medan man sitter på en av de bänkar som finns. :)
Väl värt ett besök en regning dag IRL :)