onsdag 31 augusti 2011

Green Room ikväll---BEST IN BLACK OUTFIT

Vi håller det lite enkelt ikväll...den lilla svarta har vi nog alla i vårt inventory (eller motsvarigheten för män).
Jag har laddat tävlingsboarden och DJ WeatherWax är ännu mer katt än nånsin nu! :)
Missa inte hans underbara nya fyratassade dans. Cuteness overload! :D
Vi börjar kl. 21:30 som vanligt! Meow...

Green Room


tisdag 30 augusti 2011

Dagens Fniss

Jag fick ett NC igår. Från Bloggdrottningen. Hon undrade oroligt varför jag inte länkar till hennes blogg. Och det skulle man svara ärligt på. Det gjorde jag. :)
Den länklistan man har på sin egen blogg, det är en sammanställning av vänners bloggar som man gärna läser. De länkarna har kommit dit för att man vill det själv. Ingen av dessa vänner har bett mig lägga till deras bloggadresser. Det har jag gjort för att jag läser deras bloggar när de uppdateras.
Jag länkar av princip inte till bloggar som repostar gamla inlägg hela tiden, som hela tiden snyftar bittert över sånt som hänt för 1-2 år sen, och som inte ens släpper igenom vanliga kommentarer från alla.
Men tack för "tiggarbrevet" PG.. :))




måndag 29 augusti 2011

Ikväll på MB--Best in TINY ava/TINY attachment


Det finns två val för ikväll. För den som vågar och vill shapeshifta och bli tiny eller den som vill ha en liten figur på axeln t.ex. Båda alternativen går alldeles utmärkt.
Boarden är uppvärmd och fylld med pengar.
DJ (Tiny?) Weatherwax står vid skivhögen..om han syns alltså..hihi
Vi börjar 21:30/12:30pm som vanligt:)
Välkomna!

Tiny cab till MB


lördag 27 augusti 2011

Dagens "Must Have"!


Hittade dom här igår av en slump bara. Browsade runt lite på Marketplace och dessa kom upp. LeopardConverse på klack. Totalt oemotståndliga. 400L. Stället heter Sin&Virtue och har visserligen bara en skomodell till (kort stövel med spännen, 400L även den) och ett glest sortiment i övrigt.
Landmark


fredag 26 augusti 2011

Senaste glada nyheterna om Matthew Leone


Jag har tidigare skrivit om basisten och bandmedlemmen Matthew Leone i bandet Madina Lake. Han blev brutalt misshandlad efter ett försök att rädda en kvinna från att bli slagen av sin man. Vägen tillbaks till vardagen (från att ha svävat mellan liv och död den där sommarkvällen 2010) har varit lång och fylld av träning och rehab för Matthew. Det har även varit ett charity-event på MB där donerade Linden oavkortat förvandlade till dollar bidrog till möjligheten för Matthew att kunna betala läkar- och rehabkostnader. Sjukförsäkringar ser helt annorlunda ut i USA mot här i Sverige.
Nu är han tillbaks på scenen igen och är på turne med sitt band. Jag hittade en artikel häromdagen som gjorde mig så glad:
"I recovered beyond what it was anticipated". Intervju från UltimateGuitar.com

Jag vill tacka igen för bidragen som kom in under vår charitykväll. Det känns bra att ha varit en liten del av donationerna. :)


tisdag 23 augusti 2011

Abbots Aerodrom blir kvar! :)


Läs om det glada beskedet på:
http://nwn.blogs.com/nwn/2011/08/abbotts-aerodrome-in-sl-saved.html
Den 8 år gamla flygbasen i SL var ruggigt nära nedläggning när en räddande ängel Cheshyr Pontchartrain, har trätt in och köpt simmen.
Vad kul det är när något från det ursprungliga SL blir kvar! :)

måndag 22 augusti 2011

Måndagsbörsen 22 aug---ROBOTS!

Surr...Klick..Bzzzt...Blipp...
Plåt och robotteknologi på MB ikväll! Vi tävlar om de 3 bästa robotarna.
Kul plåtavor finns i inventory---->Clothing---->Initial Outfits
Marketplace har gratis också.
DJ WeatherWax börjar 21.30/12.30pm
Välkomna! :)


söndag 21 augusti 2011

Planering pågår här


Jag planerar oftast bäst på en segway eller i en bil på nån Linden Road..eller varför inte i en båt i Blake Sea, eller på tai chi-bollar i en park.
Artister bokas, teman planeras, Marketplace kollas efter dekor, det mailas och IMas hit och dit. Allt medan jag njuter av SL's natur.
Just nu har jag ett par spännande bokningsmail att få svar på.
Hösten på MB kommer att bli kul:)


P.s Min segway är tillverkad på en av New Citizens Inc.'s kurser. Man behöver inte vara ny i SL för att ha glädje och nytta av deras stora kursutbud. Gå med i gruppen så kommer det notes om tider och dagar.


fredag 19 augusti 2011

Att tänka efter före

Jag har en fundering kring det där med kommentarsmoderering....
När man läser ett inlägg väcks ju oftast olika reaktioner..medkännande, igenkännande, arga, upprörda, skrattande. Oftast vill man skriva nåt impulsivt om bemöter inlägget, både positivt och negativt. Det positiva är toppen och ska främjas, naturligtvis. Det kan bli underbara kommentarer som: Ååh vilken fin, eller: sådär tycker jag också vad bra att du sa det!
De negativa kommentarerna är lite knepiga och skrivna i större affekt. Här gäller det att andas djupt, kanske gå ifrån datorn några minuter, tänka hur man kan bemöta det med ord valda med eftertanke. Det hjälper inte att skriva "amöbor och avskum". Det är här som man gärna vill gardera sej med en PRE-moderering för att slippa otrevliga tillmälen i sin blogg.
Men om vi alla besinnar oss en stund och tänker hur man kan bemöta och diskutera i kommentarer. Hur kan jag skriva för att förmedla min åsikt, kanske min besvikelse utan att det blir med en massa superlativer som inte tillför ämnet nåt?
Givetvis är det upp till varje bloggägare hur man vill göra, men JAG väljer som tidigare sagt post-moderering. Det innebär ansvar även det. Man moddar då med, fast i ett senare skede och mörkar inte nån kommentar. Är diskussionen saklig och följer tillämpliga lagar får kommentaren stå kvar. Inga anonyma kommentarer får längre finnas på min blogg.
Hur vi än bestämmer oss för att arbeta med bloggen kan vi väl åtminstone samverka för ett bra diskussionsklimat? Alla tycker inte lika, men hellre kuta ett varv runt kvarteret för att släppa ut aggressionerna innan man bemöter nåt, än att spy ut dom i en annans blogg..;);)

onsdag 17 augusti 2011

Green Room ikväll--BEST IN BLONDES


Dags att plocka fram de blonda nyanserna i håret nu. :)
Undrar om det kommer dras några blondinskämt under kvällen? Typ:
Varför är det fotavtryck på blondinens datorskärm? Hon har försökt gå ut på internet..
Hursomhelst: Fabulous DJ WeatherWax kommer att vara där, med välljudande stream som vanligt.
Vi börjar 21:30
Green Room



Kommentarsgranskning?


När jag såg Apmels inlägg om ofoget att granska kommentarer, måste jag säja att jag håller med fullt och fast om det.
När man har en granskning innan publicering sker, finns risken att vissa kommentarer försvinner redan där. En åsikt om är annorlunda än blogginnehavarens kan deleteas redan innan nån annan hunnit se den..Och strider inte det mot yttrandefrihetslagen så vet jag inte vad som gör det.
Jag har skrivit kommentarer till PG's blogg som inte är på nåt sätt personliga, utan endast uttrycker en åsikt, och dom har jag inte sett röken av på hennes blogg.
Så jag vill påpeka det, att granskning= CENSUR, utifrån vad som passar sig för den specifika blogginnehavaren. Det behöver inte vara oförskämda kommentarer, det räcker med att dom inte faller ägaren i smaken.
Givetvis ska alla skitkommentarer bort, de osakliga, de påhoppande, men för min del kommer det att ske i efterhand och med en klar specifikation om vad som var generellt fel. Inget personligt.
Så jag stöder inte bloggcensur eller påstådd copyright på dittan och dattan på bloggen. Been there, done that, got the t-shirt...
Vi är vuxna och kan kommunicera i bloggar som vuxna också, eller??


tisdag 16 augusti 2011

MB's infogrupp

"Gittrikas Mondays and event ad's"-- Måndagbörsens egen grupp där det kommer ständig info om kommande och pågående events.
Nu ska jag även bifoga LM varje vecka där man kan få tag i temakläder, givetvis så billigt som möjligt. Ett bra tips är att alltid kolla på Marketplace också. Där finns det mycket freebies.
Chatten är öppen för alla, fråga efter en slurl till MB eller bara snacka en stund.
Välkommen att joina. :) Kopiera in:
secondlife:///app/group/27203e02-b172-4e8b-faa8-7f95f4e783ca/about
i local chat och klicka på länken. Då kommer grupprutan upp och det är bara att gå med där.

Vi ses! :)

måndag 15 augusti 2011

Måndagsbörsen 15 aug----Tema Japan!


Ikväll träffas vi i den vackra japanska trädgården. Jag övar på olika kimonodanser tills dess. Det finns massor av olika dräkter för både män och kvinnor på det stället där jag kommer att skicka ut LM till.
Vi tävlar alltså i BEST IN JAPANESE CLOTHING...samuraidräkter går bra också.
Vill du inte vara temaklädd är du givetvis välkommen ändå, utanför tävlan.
Miljön är vacker och DJ WeatherWax kommer att köra mkt av sin ordinarie repertoar, bara enstaka smakprov på japansk musik.
Välkommen från kl. 21:30/12:30pm :)


lördag 13 augusti 2011

Temakläder nu igen--vad ska jag välja??


Alla dessa temafester tär en del på ens primplånbok, det kan jag erkänna. Men mycket finns gratis också. Jag vill gärna påminna om vårt Library i inventoryt. Helt nyligen har vi fått en mängd nya avor och outfits av LL. Det är djur, robotar, fantasifigurer, bilar och många olika klädstilar. Häromveckan var jag en liten söt rosa/blå folkabubbla. Idag hittade jag en vacker gammal steampunkdress.
Upptäck det utökade klädförrådet i mappen Library--Clothing--Initial Outfits du mee! :)


onsdag 10 augusti 2011

Green Room ikväll--BEST IN PURPLE!

Som vanligt på onsdagar mellan 21:30/12:30pm och framåt så har vi olika teman i Green Room.
Ikväll är det den underbara färgen PURPLE i fokus.
DJ WeatherWax i streamen och så ni förstås, kära vänner! :)

Green Room taxi




På bryggan igen

När jag bodde i Thargor hade jag en stor brygga som jag praktiskt taget bodde på, trots att jag hade hus och MB att tillgå. Jag sov, IMade och hade många trevliga snack med vänner som kom simmandes, åkandes båt eller flög dit.
Det finns en brygga också där jag bor nu, men det är inte alls samma känsla.
Idag ställde jag dit en stol få se om det blir mysigare....
Jag saknar Thargor, men nu är simmen borta sen länge...:(

Den gamla saknade bryggan.

Idag i Czestate Huapala

tisdag 9 augusti 2011

Inte bara Stonehenge-Carhenge finns också!

Jag såg i dagens Aftonbladet att en sättning liknande den engelska Stonehenge finns i Alliance, Nebraska. Fast inte med stenar utan med gamla bilvrak..hihi me likes!
Att jag inte tänkt på det som tema/dekor nångång..:)
Saxat ur artikeln, skriven av Ylva Mossing:

"De mystiska stenarna i Stonehenge har vakat över den engelska landsbygden i omkring femtusen år. Omkring 800 000 personer besökte förra året den heliga cirkeln.
Carhenge i lilla Alliance, Nebraska, ligger några år efter – men designen har man gemensamt. 1987 restes konstverket, som i sin utformning liknar Stonehenge, av konstnären Jim Reinders.
Reinders, som bott i England under en tid, hade studerat de gamla druidstenarna och bestämde sig för att återskapa stentemplets struktur i mer modernt material – gamla bilvrak".

Läs hela artikeln

Bild: www.carhenge.com

måndag 8 augusti 2011

Måndagsbörsen ikväll---Beachwear!

Ikväll blir det en salig blandning av musikstilar...västindisk, reggae, steel drums..man får en känsla av att smutta på en Pina Colada och smörja in sig med Hawaiian Tropic ;)
Och vi tävlar i Beachwear. Inte nödvändigtvis baddräkt, utan shorts, hawaiiskjorta och mer "casual" går också bra.
DJ WeatherWax ger oss den rätta blandningen av låtar som vanligt.
Välkomna! :)
Vi börjar kl.21:30/12:30pm MB BEACH


söndag 7 augusti 2011

Snowlands

Längtar ni till snön ibland? Vid långvarig värmebölja så händer det att jag faktiskt gör det. I SL är det lätt avhjälpt. Jag slänger på vinterdäcken på en av bilarna och kör längs Amundsen Road (rödstreckat på kartan). Snowlands är vackra vita regioner i sydvästra delen av Sansara-kontinenten. Massor av pingviner och snögubbar vinkar åt en vid vägkanten. Det där med skid- och snowboardåkning går säkert bra det med, jag har bara inte provat det än. Chamonix City är 8 simmar fyllda av allt som har med vintersport att göra.


Skylten i Chamonix

Röda sträckan är Amundsen Road


Gulligt sällskap vid vägkanten

Fina vyer


Men vart tar vägen vägen??

Numera Firestorm-användare

Idag hämtade jag senaste betavesionen av Firestormläsaren och installerade den. Nu är det tack och adjö med Phoenix. Den har varit jättebra, men för att följa utvecklingen med mesh och annat grafiskt så är det nödvändigt att välja en v2-baserad läsare.
V1:an kommer inte att blockeras av LL som det ryktats om. Det är snarare så att den inte kommer att kunna användas eftersom den inte ska utvecklas och stödja de nya finesserna. Men det har Sven skrivit om och det står på Phoenix-bloggen
Firestorm rullar på toppenbra...bättre grafik och snabbare rezztid på saker.
Tack Vampi för vägledningen när jag skulle "trimma in" preferences. :) <3

torsdag 4 augusti 2011

Green Room ikväll--Speakers corner!

Ett multifunktionellt event ska inte bara bestå av musik. Jag har länge funderat på hur det skulle vara att träffas och prata utan att dansa. :)
Ikväll testar vi Speakers Corner. Kom och voica eller skriv i local om du inte vill använda rösten. OBS detta är inget "upptillbevis"-voicande utan bara ett bekvämt sätt att snacka utan att använda det ständigt felskrivande tangentbordet..(default-fel hos tillverkaren?)
Vi träffas mellan kl.18-21. Innan andra event sätter igång.
Hoppas vi ses och hörs då! :)

Green Room

onsdag 3 augusti 2011

Green Room ikväll-- BEST IN BAGS

Comhem verkar vara igång som vanligt denna onsdag. Vi återanvänder annonsen från förra veckan då Comhem inte alls funkade nåt bra:


http://sl-gittrika.blogspot.com/2011/07/green-room-ikvall-best-in-bags-all.html
Välkomna alla från 21.30/12.30pm :)

tisdag 2 augusti 2011

RSS-feeden igång

Den har tydligen inte funkat så bra, min RSS feed, sen jag fick för mig att länka till min Bloggy på nåt skumt sätt i "inställningar". Min blogg har helt enkelt inte synts i det allmänna RSS-flödet. Sven påpekade detta och hjälpte mig att lösa problemet. Nu ska man kunna läsa feeden från alla läsare och bloggportaler. Tack Sven för det! :)

Isskulpturer

Vill ni se vackra, skira, sköra konstverk, snidade ur den finaste SL-isen ska ni skynda er att besöka Rebeca Bashly's lilla utställning. Den slutar imorron 3 aug.
Klickar man på skylten vid ankomstplatsen får man en liten beskrivning av varje föremål, samt en liten gåva :)

Citat från Rebeca Bashly's info-NC:

" This collection represents a journey through my winter thoughts. It all started with an attempt to glaciate one perfect emotion in a somewhat poetic sense and ended up telling a whole story ...
Thru my work i am drawing parallels between the delicate and changing constitution of ice and of the female nature. Using luxurious crystal white with a soft glow and altering shapes, i create an amalgam of frozen, yet incandescent , emotions. Alluding to the hazarduous mind and hesitating soul in every piece, I am trying to usher you to the very core of this allegory.
(Slut på citat)

Ett besök rekommenderas:)

Ice Gallery-UTSA Artspace

måndag 1 augusti 2011

Förtydligande när det gäller megaprimmar...

Jag skrev ju i tidigare inlägg att nu var det bara att rensa upp och slänga de megaprimmar man har i inventory, eftersom det är så enkelt att göra sina egna när man behöver dom.
Det står jag fast vid. Vad jag däremot inte trodde att jag skulle behöva förtydliga var att det gäller storlekar upp till 64x64x64. Det framgår ju när man måste göra ändringen i prefs; "Enable 64m prim support". Jag såg att stackars PG hade förfasat sig genom att repetitivt skriva ännu ett inlägg om denna nya feature..lol
Jag slänger allt som är under detta mått...PLUS att jag med gott samvete kan kasta 256x256metersmegorna och typ dom storlekarna eftersom jag inte äger en eller flera simmar, och har plats att rezza dom...Och--de behändiga boxarna struntar jag också i.
Så ligger det till sörru PG....:D