söndag 31 juli 2011

Detta händer på MB nu i veckan!

Måndag 1/8: Tema ÄNGLAR OCH GUDAR! Sväva runt bland molnen till DJ Weatherwax himmelskt bra musik! Boarden öppen så du kan vinna pengar om du kommer temaklädd!
Vi börjar 21.30/12.30pm

Onsdag 3/8: Green Room och BEST IN BAGS! Plocka fram portföljer, ryggsäckar, handväskor, resväskor! Detta tema blev ju inte av förra onsdagen pg.a internetproblem för Sirhc och Vampi. Men nu kör vi det! :) DJ WeatherWax även här. Gamla godingar i skivhögen utlovas!
Börjar 21.30/12.30pm även det.

Torsdag 4/8: SPEAKERS CORNER i Green Room! En tanke jag haft länge...att träffas och voica en stund om man vill...vill man inte det går det bra att skriva i chatten som vanligt.
Jag har voice igång på parceln mellan kl 18-21, så det går bra att glida förbi närsom då.

Välkomna! :)

Leker med mega

Såå nu har jag gjort mina första egna megaprims.:) Nu slipper man clogga upp hela inventoryt med en massa megas man aldrig kommer att använda. Det går även utmärkt att editera befintliga megas, i Mesh-sandboxarna och med grupptaggen på från "Mesh Volounteers". Vem behöver en SALT-HUD längre? Det är sååååå 2007 ;)

torsdag 28 juli 2011

New feature: Create your own megaprims! (Phoenix viewer)

Quote:
"Here is what you need to do to create your own megaprims:

In Preferences/Phoenix/Build, check "Enable 64m prim support" and click Apply.

You will need to join the group called "Mesh Volunteers" - its simple to find using your search tool under groups, or go to secondlife:///app/group/3aa8389a-b658-7fb0-d0bb-75001a13db86/about/

Then, open this page - http://wiki.secondlife.com/wiki/Mesh/LiveVolunteers - to read up on Mesh support. At the bottom of the page there are several mesh sandboxes listed which you can teleport to where the megaprims can be created.

Once created, don't forget to name your megaprims using the conventional method "XxYxZ" so that you and everyone else can tell what size it is. Take them back into your inventory and now you can rez and use them anyhere in SL that allows megaprims! You may also edit existing megaprims in these sandboxes, but we imagine you will want to make your own.

That's all there is to it! Now we can make all of those oddball sizes we always seem to need"

onsdag 27 juli 2011

Green Room ikväll--BEST IN BAGS (all kinds of)

.....yep resväskor, handväskor, ryggsäckar, portföljer..Pengar på boarden.
Det är lite av reskänsla ikväll, fastän semestern faktiskt nästan är slut för de flesta.
DJ WeatherWax har massor av goodies i skivspelaren..Vad sägs om "Long train running", "Travelling man", Leaving on a jetplane"...woow kan bli en del man inte hört på länge! :)
Kika in till oss från 21.30/12.30pm, vi ses! :)

P.s Nej svampen har inte fel textur..:)) Det är en online-indikator jag har lekt lite med. När jag är offline blir hatten röd, annars är den grön:)

måndag 25 juli 2011

Måndagsbörsen ikväll---Dans i lugn miljö

Den här veckan är det ingen hög partystämning som gäller på MB, utan snarare en anspråkslös danskväll i de kläder du trivs bäst i, på vår vackra lövade dansbana.
Det finns även en sittgrupp om man inte vill dansa, men gärna prata en stund.
Vi har Norge i våra tankar även idag och även i dekoren runt dansgolvet.
DJ WeatherWax ger som vanligt era låtönskningar företräde.
Dansare: Kicki-chan :)
Vi börjar kl 21:30/12.30pm

Taxi till MB

söndag 24 juli 2011

Tänd ett ljus

Idag går alla mina tankar till de som blev drabbade av den hemska massakern i Norge, samt deras anhöriga.
Det känns lite svårt att göra nåt kul idag, men MiaLinn skrev i Second Norway- chatten att man kan besöka Stavkyrkan i Norge för en stilla stund med sina tankar. Det går även att tända ett ljus där som kommer att lysa i tre dagar.
Jag kommer att fara dit senare.
Kram från Gittrika

torsdag 21 juli 2011

Som ringar på vattnet...

Nu har ryktet om att Nordiska SL har en så populär DJ-katt som Sirhc spridit sig, minsann!
DJ-skolorna är fulla av unga som vill prova lyckan även dom. En karriär i SL hägrar.
Men få av eleverna lyckas möta kraven har man upptäckt på videoklippet här nedan.
There is only ONE WeatherWax...hihi

Katternas DJ Skola

måndag 18 juli 2011

Måndagsbörsen ikväll---The awesome 80's!!

Färgglada kläder, gyllene skor, axelvaddar, benvärmare...
Vi tävlar i denna märkliga klädstil som kom att dominera under många år.:)Pengar att vinna! :D
DJ WeatherWax spelar alla de gamla hitsen från den tiden, med början kl.21/12pm
Och ja, dansgolvet blinkar..hihi

Discobussen

lördag 16 juli 2011

Owling........

.....with the penguins at Fair Chang Lighthouse store.

Also see Sven Idyll's owling :)

Uttråkad griefer

Man får alltid räkna med att få påhälsning av griefers när man jobbar med nåt i en sandbox. Jag brukar välja ABC. Det var den första sandboxen jag besökte när jag var helt ny. Den är lugn, förutom igår. En tjej, väldigt ung såg jag i profilen ställde sig PÅ mig och började fyra av ett 30-tal gestures, alla innehållande orden Fu--, bitch, get lost, shut up, die, och ett otal till jag inte minns nu.
Jag frågade vad som var problemet och hon svarade att hon helt enkelt var uttråkad, hade inget att göra.
Jag ignorerade alla gestures och började prata med henne. Undrade vad hon brukade göra i SL annars. Vilka platser hon hade sett, om hon byggt nåt o.sv.
Hon hade reggat sej för ca 2 år sen, men inte gjort nåt vettigt alls på den tiden verkade det som.
Då slog det mej plötsligt hur dålig informationen om SL är. Här har hela Teen-gridden integrerats med mature-gridden, men ingen har berättat för de yngre vare sig om netikett eller SL's alla otroliga möjligheter! :O
Hon stack iväg sen, men jag undrar hur många griefers man kan "omvända" genom att låta dom upptäcka saker och bli kreativa istället?
Second Life's PR-avdelning, har nån telefonnumret dit? :)

onsdag 13 juli 2011

Detta är vad som menas med pole position..hihi

Plats: Andromeda Circuit
Förare: DJ Sirhc
Antal körda varv: 0
Däck: Intermediate
Cutenesspoäng: 100

Nää, det var Inventory Library- tema på OD igår :) Vi testade de nya avorna bilar, robotar och djur. Kul med nya grejer :)

Ps. Pole position är även en Formel 1-benämning på den bilen som står längst fram i startfältet. ;)

tisdag 12 juli 2011

Bekväm hantering av megaprimmar

Säkert så består mitt inventory till 25% av megaprimmar. I alla möjliga och omöjliga storlekar och former. Och givetvis finns sällan just den man behöver för stunden ändå.
Nu har jag provat 3 jättesmidiga sätt att få tag på dom utan att försöka knöka in hela storleksserier bland allt annat i ens stora förråd.
Jag åkte till Builders Brewery, ställe för kurser och freebies bl.a
Där finns SALT-HUDen, man attachar den på skärmen, skriver in måtten i local chat och så skickas den primmen till ens inventory inom några sekunder.
Två HUD-lösa alternativ är att trycka på loginknappen för Primsearch, eller på "megaprim.sl"-tavlan. Med enkla steg får man primmarna även på det sättet.
För att testa, eller att lägga in webadresserna i favoriter, åk HIT :)

måndag 11 juli 2011

Och---ikväll på MB!......

Allas vår IKAROS rezzade 3 år i SL i förrgår!! Den dagen glömdes bort,t.om av rezzdagsbarnet himself, så vi firar honom ikväll på MB tycker jag..kom och önska låtar, hurra, gratta och sjung i vår stora gatukorsning!
Kl 21 börjar vi! Grattis gubben! :)

Måndagsbörsen ikväll---Dancing in the streets!

Jag har fått specialtillstånd för ikväll att stänga av korsningen Simgatan/Gittrikas allé för att vi ska kunna dansa där! ;)
Undertecknad har byggt upp en stadsmiljö i lagom storlek. Det kan tänkas att dancepoler hindrar framkomligheten lite och att en viss Stadskatt och DJ parkerat sig där för lite skön musik (med street-anknytning). Bussar och taxi vänder innan korsningen..(som tur är)...Vi hälsar Kicki tillbaks igen också :)
Temat är "Kom som du är" (oops ej naken var det;)En del Lindens i boarden...
Vi börjar 21:00/12pm, välkomna!

söndag 10 juli 2011

Lätt makeover

Jag kände att det var dags att uppgradera skin och shape litegrann. Det har varit ett himla letande efter nånting som inte avviker så mycket från mitt nuvarande utseende. Men som ändå är lite nyare.
Inköpsställe: Redgrave

lördag 9 juli 2011

Meh! Blogger!

Kollar man i högra spalten här på bloggen ser man att rutan "Bloggintresserade" är väldigt tom.. :O
Det är alltså nån glitch hos Blogger (igen!) och inte jag som helt plötsligt har tagit bort alla läsarikoner..hoppas dom kommer tillbaka snart!

onsdag 6 juli 2011

Man lär sig nåt nytt varje dag....

Jag behövde backspeglar till bilen jag håller på att bygga nu. Den bästa realistiska looken har ju förståss FAB Chopper Parts. Och det är här det roliga börjar. Jag var där och kollade ett par gånger men upptäckte till mitt förtret att dom bara hade backspelar för vänster dörrsida. Jag kikade in hos FAB's granne Toney och frågade om han hade speglar för både höger och vänster sida. Då skrattade han gott och försäkrade mej att just detta gick han också bet på tills nån visade honom den viktiga "Mirror"- funktionen i editläge.
Så jag köpte FAB spegeln, stack hem, rezzade den, tog en kopia, och i kopians editfönster kryssade för "mirror" rutan i objectfliken.
Simsalabim, sen var det bara att vrida den klonade spegeln 180 grader. Och där stod även en högerspegel.
SL är inte bara kul, det är otroligt lärorikt med :)

Ingen god tandfé här inte

I flera dagar har en kindtand i underkäken ömmat och gjort ont. Det kan ju bli så om man tuggar in nåt i tandköttet som fastnar där sen. Igår gjorde det så ont att jag fick uppsöka CityAkutens tandläkare. Röntgen och ett snabbt konstaterande att det ligger en inflammation under tanden. Blää, så nu blir det först antibiotika i 10 dagar, sen lagning och rotfyllning.
Vid såna här tillfällen blir man varse om vad det gamla ordet "tandtroll" innebär...ont gör dom :(

måndag 4 juli 2011

Måndagsbörsen tonight---- 70's DISCO!

Minns ni Gloria Gaynor, Village People, Baccara och alla andra godingarna från 70-talet?
Ikväll ska DJ WeatherWax damma av dom. Kom och bli nostalgisk vettja!
Vi tävlar i BEST IN 70's OUTFIT såklart.

Limon framkörd från kl.21:00/12pm! Välkomna :)