lördag 30 oktober 2010

Måndagsbörsen 1 nov


Tågen verkar inte stanna här speciellt ofta, ser det ut som..Stackarn på bänken har nog suttit där och väntat ett tag tror jag. Sköts den här stationen av SJ eller?? ;)
Asch det blir bättre på måndag med den saken.. Veckans tävling är "Bästa Bagage" och då menar jag alla sorters väskor, portföljer, ryggsäckar, resväskor, axelrems- mag- ja vadsom...Pengar att vinna på boarden. DJ Lucien ser till att musiken håller sig på rätt spår, från 21.30.

Eventbyggare denna vecka: Jag, med proffssupport och goda råd från Der Überrezzer himself;)



The trains don't seem to enter this station very often...The poor guy on the bench have been waiting for too long, I think. Is this area operated by Swedish Railroads or what? ;)
Naah it will be better here on monday! The weekly contest is "Best in luggage", and I mean all sorts of bags, suitcases, briefcases, backpacks, cabin bags, messenger bags, fanny packs, etc. Money to win on the contestboard! DJ Lucien keeps track of the awesome tunes from 21.30
Eventbuilder this week: Me, with great support and advices from the Überrezzer ;)

Jag är förberedd/ I'm prepared!



Jorå, nu kan julafton få komma närsomhelst, jag är förberedd upp till tänderna!
Jag mutade Jultomten och byggde en snabb släde åt honom. Renen Rudolf var lite svårare att hitta så jag får nog hotta upp släden med en V8 ;);)



Yes the christmas eve can happen any day now, I'm prepared up to the teeth level:) I bribed Santa and build him a fast sleigh. Rhudolph the reindeer was a bit harder to find so I guess I have to link a V8 to the sleigh instead ;);)
Hoo-hooo-hoo.....

onsdag 27 oktober 2010

Aeryglow Wildlife


När det är dags att köpa ny kelp åt min krabba Nisse, så sticker jag alltid till ett av mina favoritställen när det gäller vilda djur i SL: Aeryglow!
Dom har flyttat till Phasmogoria. Massor av utrymme och stora skyltar som visar till rätt vendor.
Min trädgårdsråtta Kanel är född på Aeryglow också, så jag köper även hennes ost här.
Dom har delat in djur + tillbehör i 3 grupper: Trädgårds, vatten samt djungel. Gulliga och verklighetstrogna små vänner :)



When I need to buy some new fresh kelp for Nisse the Crab, I always tp to one of my favourite places for wildlife animals in SL: Aeryglow!
They have a new location in Phasmogoria. Lots of space and big signs showing you where to go.
My garden rat "Cinnamon" was born on Aeryglow too, so I also buy the cheese here.
They have 3 groups for animals; Garden, Seaside and Jungle. Cute and realistic buddys :)

LM Aeryglow

måndag 25 oktober 2010

Survey?



När jag hade skrivit min senaste ticket till LL fick jag även en liten survey att fylla i, där dom ville veta hur bemötandet var av just denna ticket. Och eftersom jag inte fick nån feedback alls på mitt problem så skrev jag omdömet "disappointing" på alla frågor.:)
Hoppas att dom har ett klart syfte med sina surveys och det leder till bättre uppföljning av support och kontakt. ;)

After I wrote my latest ticket to LL, I was also given a small survey to fill in where they wanted to know how the response of this particular ticket was. And since I did not get any feedback at all, I rated "disappointing" on all questions.
I hope they have a clear purpose with their surveys and that it leads to better tracking of support and contact.;)

lördag 23 oktober 2010

Bloggen blir tvåspråkig/ Both swe/eng from now on

Jag har sett i statistiken att det har tillkommit många läsare från andra länder. Det är hög tid att börja översätta inläggen.:) Bra att träna på engelskan också..
I värsta fall har vi ju allas vår vän Google translator att ta till..;);)

The blog statistics are telling me I have readers/followers from other countries. Its about time to start translate the posts. Good to practise my english too:)
Otherwise I have our great friend; the Google "translator". ;);)

Welcome! :)

torsdag 21 oktober 2010

Snö på väg


Det kunde inte kommit mera lämpligt, måndagens tema på Måndagsbörsen:) Idag kan vi läsa i kvällspressen att snön är på väg in över Sveriges östra delar. När jag nämnde i måndags att det skulle bli vinter/snötema nästa vecka var det en del som sa "pfft det är för tidigt". Men det verkar vara sant:)
Så medtag skridskor/skidor/varma kläder för vi tävlar i vinterns mode och klädstilar:)
Vi börjar kl. 20 med DJ Frosty. Kl.21.30 kommer DJ Lucien. Båda håller oss varma på isen/dansgolvet.
Den här veckan har Eddie försett mig med material och jag har själv byggt upp en vintermiljö, med undantag av marken och bergen.
Snögubbar av olika slag står runt dansgolvet och kollar när man dansar. En fyrbent snöleopard håller den tvåbenta dito sällskap vid polen. Och vem bor i det ensliga huset i granskogen?
Vi ses på måndag:)
Bilden: DJ Frosty inspekterar glatt sin favoritmiljö, vinterlandskapet:)

måndag 18 oktober 2010

Vackert,vackert, Junivers! :)

Till min stora glädje fick jag veta att Junivers Stockholms musik nu finns på Spotify!
Vi var ju många som såg och hörde framträdandet på den stora festen på Swedish Institute-simmen för ett tag sen, där bl.a Bolero spelades.
Det klassiska stycket är 15 minuter långt men hela tiden händer det saker, små elektroniska finesser, plus ett grymt bra gitarrspelande:)
Gåshudsvarning utfärdas..;)

Bolero på Spotify

söndag 17 oktober 2010

Uppföljning Matthew Leone

Jag har under en tid nu försökt få tag i färska uppdaterade uppgifter om Matthew, basisten från bandet Madina Lake, som blev så illa tilltygad när han försökte hjälpa en kvinna som blev misshandlad av sin man.
Det är mest tvillingbrodern Nathan som har rapporterat då och då...Vad jag vet i nuläget är att Matthew sakta men säkert återhämtar sig med hjälp av terapi,familjen, bandet och alla fans. Han genomgick 2 komplicerade skalloperationer under sensommaren. Under turnen som hittils har varit har Matthew endast medverkat i form av förinspelat baskomp. Inga ansträngningar har fått göras. Förövaren till brottet är fast och dömd.
Den donationsorganisationen, Sweet Relief, som vi var med och gav till, redovisar dagligen det fantastiska ökande beloppet av pengabidrag. Just nu närmar det sig 44.000USD!! Jag har förstått att det är dyrt att bli sjuk i staterna....

Det var en allvarlig skada, och återhämtningen tar tid,och jag är mycket lättad att se att det verkar gå framåt för Matthew. Dom har en ny platta på gång och siktar på att allt ska rulla på som vanligt såsmåningom.
Jag lägger ut lite länkar här om historiken, bloggen och ML's hemsida.
Tack än en gång till er som gav bidrag under MB's Charity for Matthew-kväll!:)

Sweet Relief

Nathans blogg Madina Swan

Madina Lakes hemsida

fredag 15 oktober 2010

MB 18 okt--OBS! Schema/temaändring!


På måndag smyger vi in med nåt som det är dags för snart i alla fall..:)Nämligen...
HALLOWEEEEEEN! Kom och låt dej skrämmas, eller rent av skrämma någon;)
Vi tävlar i Best in Halloween, d.vs spöken, skelett, häxor, pumpor eller nåt annat spooky..600L i prispengar (kanske mer)
Kolla efter andra Halloween-event runt om i SL också. Det har börjat lite här och där redan. Bli inspirerad..BOOOH! :))
Veckans eventbyggare: Eddie

tisdag 12 oktober 2010

Invigning av Silent Night på lördag 16/10


Syrran Gail var online och passade på att få ett litet snack med Ikaros inför den stora premiären på hans Silent Night-sim...Han började ju sin karriär på den anrika RajRajbryggan i Second Sweden, bodde på Haven Paradise (Hisingen), köpte homestead'en Swedish Pride och nu här på den vackra Kaja Lurra-designade simmen.
På lördag blir det en jättefest! Missa inte denna otroliga laguppställning som kvällen bjuder på! Vad sägs om:

Kl.20: Langlear Halostar, den svenska singer/songwritern som hörs och syns då och då på svenska event

Kl.21: BARA...behövs det säjas nåt mer??:)) Det finns BARA en....

Kl.22 tar DJ Apollon över och ger oss 80-talets favoriter på sitt alldeles personliga vis

Missa inte detta:)
Slurl kommer att meddelas under kvällen

måndag 11 oktober 2010

Nautilus-kontinenten


Häromkvällen var jag på explorerhumör och begav mej till Nautilus. SL består ju av både större och mindre landområden där Linden Deparment of Public Works Roads på en del ställen byggt så kallade routes. Nautilus är en mindre kontinent där route 12 slingrar sig fram. Fina asfalterade vägar i vacker miljö. Jag åkte från öst till väst och vid målet i Clinker fick jag en glad överraskning. Man kunde fortsätta åka på en mer offroadbetonad väg en bit. Det måste jag testa nån dag. Det tar ett par,tre timmar att följa en route från början till slut. Den spänner över många simmar och alla simövergångar löper inte helt friktionsfritt;) Ibland måste man fiska upp bilen från nån sjöbotten eller backa ur den ur nån plantering 3 simmar längre bort.
Men det är en del av exploringen ju...Irl kan man också råka ut för oförutsedda händelser på upptäcktsfärder, eller hur? ;)

End of paved road- Clinker

Sculptie-verktyg


När jag bygger saker använder jag mig oftast av en mojäng som förvandlar kreationer på upp till 16 prims till 1 endaste. Prims kan man aldrig snåla för mycket med.
Lådan ser ut som en stor bandspelare, men heter Prim Oven och är en genialisk grej, byggd av en genialisk japan; sTwo Acker.
Stegen på bilden är på 15 prims, byggd som vanligt med PrimOvens egna primmar som man får genom att trycka på den blåa knappen.
Sen länkar man den färdigbyggda saken, låter den stå inom 10 meters håll från själva "ugnen" och trycker på den röda knappen. Då får man en fråga om man vill börja skapandet av sculptmappen till saken man byggt. När man OKat det så kommer följande dialog:
16:46] [S2] Prim Oven: ========================
[16:46] [S2] Prim Oven: Checking prims. Please wait a moment...
[16:46] [S2] Prim Oven: The number of prims is 13.
[16:46] [S2] Prim Oven: 11 prims is linked.
[16:46] [S2] Prim Oven:
Output the sculpt map data from #1 to #64. When all numbers are not displayed between html and html, please try again.
Even if data are not in number order, and other letters are displayed on the way, the output does not have any problem.
[16:46] [S2] Prim Oven: Getting detail of prims. Please wait a moment...
[16:47] [S2] Prim Oven: The number of edges is 234.
[16:47] [S2] Prim Oven: Free memory: 9248
[16:47] [S2] Prim Oven: ========================
[16:47] [S2] Prim Oven: *** Please cut below this line ***


Här, emellan html-bågar följer själva texten på 64 rader som utgör sculptmappen.
Efter den 64:e raden står det:

*** Please cut above this line ***
[16:47] [S2] Prim Oven: ========================
[16:47] [S2] Prim Oven: Finished.
[16:47] [S2] Prim Oven:
STEP1: Copy the text from html to html, and paste it into Notepad outside of Second Life.
STEP2: Save that file as the name 'xxxxxxxx.HTM' (file extension is '.HTM')
STEP3: Double-click that HTM file and launch the internet browser.
STEP4: Right-click and copy the image from the menu that appears.
STEP5: Paste that image into the graphic editor (as Gimp) and save as TGA or PNG (size 16x256).
STEP6: Upload that image file to Second Life, and use to sculpted prim. (When you upload the sculpt map, please tick 'Use lossless complression'.)
STEP7: If a texture to use is a square, please set the parameter 'Repeats Per Face' to 4 and 64, 'Offset' to 0.5 and 0.5.


När man använder PrimOven för första gången kan den tyckas vara lite bökig att jobba med, men efter några sculpties är den guld värd. Den enda nackdelen är att det kan vara svårt med vissa texturer på sculpt. Helst ska dom vara enfärgade eller sparsamt mönstrade.
Priset är 1000L Och adressen är HÄR

torsdag 7 oktober 2010

Spontan träff ;)


Jag kom precis från OD's Angels and Demons-event när jag hamnade i det här trevliga sällskapet:) Deviloutfiten hann jag inte få av mig men fangsen spottade jag ut..svårt att snacka med dom i munnen..moahahaha
Vad vi kom fram till, jag, Blanche och Neo, ja det visar sig framöver säkert:):)

onsdag 6 oktober 2010

Måndagsbörsen 11 okt


Redan nu står ett tema klart inför måndagens Måndagsbörsen. Eddie sliter i hettan med texturer, sculpties och lava så Conversedojorna är alldeles brända i kanterna.
Temat blir "Devils and Demons"..:)500L på boarden och DJ Lucien som vanligt. Minst en katt på polen, eventuellt fler.
Samtidigt har jag haft möjlighet att förbereda nästkommande tema den 18 okt som handlar om Racing, fast på en annan platta på MB parceln. Återkommer om det, men det ska finnas möjlighet att köra och tävla för den som vill...Bästa varvtiden vinner! :)

Rassel i brevlådan:)


.....så kom det en bild från Ikaros. Jag fick en liten förhandsvisning dagen innan hans sim Silent Night öppnade officiellt. En jättevacker natur, skapad av Kaja Lurra.
Det ska finnas tomter kvar att hyra i nuläget tror jag.
Slurlen är till det gigantiska fina vattenfallet nästan mitt på simmen. Väl värt att kolla:)

Silent Night

tisdag 5 oktober 2010

En annan sida av SL


Jag kan inte låta bli att påverkas av hur vackert det kan vara i den här världen som just nu är föremål för nedvärderingar, ryktesspridning, klagomål och allmänna dramor. När jag höll på att plocka ner dekoren igår kväll fick jag syn på månen. Tog bilden och kände det som om jag var på en fridfull ö någonstans istället för MB-plattan 3800 meter upp i luften:)
Vi som är i SL ser kanske de små, väsentliga detaljerna. Kreativiteten, sammanhållningen som trots allt finns. Man behöver inte vara här om man inte vill, det är bara att trycka på delete-knappen. Vi är fria att välja. Men det blir trist när SL utmålas som en skamfläck. Visst, LL's organisation lämnar en del att önska, likaså tekniken, men riktigt sååååå jävligt är det faktiskt inte.
(Tycker den otroligt optimistiska Gittrika ;)

lördag 2 oktober 2010

Måndagsbörsen 4 okt


Välkommen till en konstig blandning av Fantasy/Alice i Underlandet/Sagotema på MB! Vi dansar på en jättestor chokladkaka och får ett efterlängtat återbesök av DJ Pinky som premiärspelade på invigningskvällen av MB på nuvarande sim!
21.30 börjar vi, som vanligt.
Tävlar gör man då i ovanstående saliga blandning, vilket ger stora möjligheter att vara vilken karaktär/ava som helst i stort sett inom sago/fantasyvärlden. :) 500L som startkapital på boarden till de 3 vinnarna!
Sjuglasvagnen/enhjuliga höstacken/kvasten kör er dit under kvällen!

fredag 1 oktober 2010

Flera märkliga recept...


Det här hittade jag i gömmorna också. Det var en återförsäljare från Norrland som faxade receptet till mig när jag jobbade på Ford Motor Company. Han tyckte vi "sörlänningar" skulle lära oss hur man tillreder en älg. Jag måste erkänna att jag inte har provat, dels på grund av platsbrist i köket. Dels att det är svårt att få tag på en nyskjuten älgstackare inom 08-området.;););)

HELSTEKT ÄLG

Skjut en älg
Sug ut inälvorna med dammsugare redan i skogen så att det inte går mask i dom
Bär hem och ta ur älgen ur medhavd ryggsäck

Bygg en ugn

Hugg av klovarna samt raka älgen noggrant. OBS! Häll ej på rakvatten efteråt

Gnid in älgen i äggula
Bred ut skorpmjöl över köksgolvet

Tag en halvnelson på älgen
och tag hjälp av sex personer att rulla älgen över golvet tills skorpmjölet åtminstone bristfälligt täcker

Låt de välsmakande hornen sitta kvar under paneringen
De ska såsmåningom bli vackert bruna och knastriga

Värm upp ugnen till 300 grader och lägg in älgen

Gör om behandlingen om älgen efter 6 timmar fortfarande rör sig

Ta ur älgen ur ugnen efter 20 timmar och skjut en hjort och använd som inkrom
Om någon hjort ej blir skjuten så använd ca 200L kastanjepure istället

Sy ihop älgen med hjälp av två skräddare
OBS! Glöm ej betala in arbetsgivaravgift

Servera med pommes frites och en högaffel

SMAKLIG MÅLTID
Hälsningar
Bengt på Korpen

Hur ser du ut, syrran??


Ikväll har jag omöjligt kunna ladda shape och kläder i min egen läsare. Jag gjorde en kontroll från syrran Gails synvinkel och hon ser mej tydligen som vanligt.
Det är väl nån assettserver som bråkar igen, men man blir ju lite osäker på om man är naken när man rör sig ute bland folk i sl. Jag måste nog låna ett dragspel. Det täcker bra har jag hört...;);)