onsdag 30 juni 2010

Nästa tema! :)


På måndag får vi se något helt nytt på Måndagsbörsen! Ett tema som vi inte haft förut; SANDBOXEN, det oumbärliga stället om man ska bygga något och inte primsen räcker till på den egna byggplattan, eller om man inte har något boende i SL.
Vi tävlar i BEST IN WORKWEAR...arbetskläder för den hårt arbetande avataren, yrke valfritt:)
Mer info kommer! ;)

tisdag 29 juni 2010

Grannar:)



När man sitter på bryggan hemma så brukar man ibland få se lite båttrafik. Vänner kommer på besök och lägger till vid min gästbrygga. Men häromdagen upptäckte jag att den var alldeles för liten:)) Grannen Maffe kom förbi med en container i släptåg:)) Det gick att ändra texten på den så han växlade mellan mitt namn, Måndagsbörsen och Carl(s)bergs beer. Han fastnade dock för det sistnämnda:))
Hmm gästbrygga för containerfartyg..finns det??

lördag 26 juni 2010

Måndagsbörsen 28 juni


Vi förlänger midsommarhelgen och bjuder er på en kväll i Måndagsbörsens folkpark!
Med pilkastning, chokladhjul och knarrande dansgolvsplankor.
Midsommarstången på endast 13 prim kommer från Eddie.
Och och och...vi tävlar i BEST IN SUMMER CLOTHING! 500L till den vackra vinnaren.
DJ Frosty håller på att smälta och håller en hög temperatur i skivhögen.
Häst-och skrinda-transporten kör fram lagom till kl.21.

fredag 25 juni 2010

Ikväll Midsommarafton!


Vad gör ni i Midsommar - nu på Fredag egentligen?

Enkelt - är ni i Second Life har ni alla chanser att få en helt underbar kväll med underhållning av LIVE artister och senare även en av de allra mest populära DJs vi sett den senaste tiden.

Det är AB; Annabella, Vampi och Tina (PetGirl) Bergman som bestämt att det blir en Midsommar i Svenska Second Life i år igen och denna gång gör vi en utflykt till ”Nya Sverige” - en sim i förvandling!

Kvällen ser ut så här:

21.00 - Tim Anadyr
22.00 - Shaye (Dezno)
23:00 - till minst 24 - Dj Lucien

Plats: Simmen Sverige - (SLurl):- http://slurl.com/secondlife/Sverige/128/128/11


Vi ses där! Kram! :)

onsdag 23 juni 2010

Tänkvärda ord på fikarasten....

Jag brukar aldrig ha tid att läsa krönikörers spalter i dagstidningarna, men idag fastnade jag för Marcus Birro's kloka ord. Jag citerar hela krönikan nedan. Den finns även publicerad på:
www.expressen.se
Visst är det så?

"Jag rörs av mina medmänniskor. De är besynnerliga. De är stundtals obegripliga. Som att landa i ett främmande land, känna hotellets heltäckningsmatta under fötterna, knäppa på teven och se ansikten samtala om något på ett språk man inte begriper. Men de är mina medmänniskor. De är fyrar i mitt ensamma hav. Jag behöver dem. Jag tycker om dem.
Vi började gå i parterapi, jag och kärleken. Det slet ut hjärtat på mig. Det borrade ett hål rakt in. Jag kunde känna hur bröstbenet öppnade sig.
Sedan hände något oväntat. Jag rördes av en ljus, lätt vind. Hjärtat fick ögon och kunde se varför vårt liv hamnat i baklås och plötsligt var det så enkelt att komma ur lögngreppet, få överblick över de öde landen.
Kärleken, medborgare, är en ljus, lätt vind som aldrig ljuger, aldrig bedrar eller sårar. När vi bedrar eller sviker rörs vi inte längre av någon vind.
Det är aldrig försent. Det är bara en iskall lögn de säljer. Kärleken rör sig inte över tid. Den står strax bredvid, vid sidan av löparbanan som vi andra kutar varv efter varv på. Allt vi behöver göra är att sakta ner tempot och kliva av hetsen ibland.
Man ska inte döma någon i kärlek. Men om fler visste vilken inneboende kraft och vilka slitstarka band som kärleken tvinnar oss med, skulle fler lyckas reda ut sitt privata kaos, hitta tillbaka till varandra.
För så här är det. När vi tror och upplever det som att vi kommit ifrån varandra är det bara ett trick med speglar. Vi är nära varandra. Vi kan röra vid varandra med våra ljumma fingrar, med vårt kött. Men det är mörkt och i mörkret är det svårt med avstånd. Därför tror vi att vi är ensamma där vi står. Men jag är där. Du är där. Hon och han är också där.
Vi är aldrig ensamma. Det bara känns så.
Den egentliga friheten bor i vardagen, i plikterna, i kärleken till våra barn.
På krogar, i främmande sängar, på tillfälliga motellrum längs en stökig motorväg mellan två småstäder, i den tidiga gryningens tystnad när bilen rullar ut, bor endast rockmyternas frihetsbild. Den är falsk. Jag vet. För jag har varit där. Den friheten är ett ständigt hjärtslag för mycket. Hela tiden farligt nära gränsen. Den sortens frihet är bara inbördeskrig, flykt, lögner och tragik.
Jag är en ynklig man. Jag skäms inte över mina tillkortakommanden. Jag skäms inte heller över att skriva om mina tillkortakommanden. Varför? Därför att jag är inte är unik. Min rädsla är också din och allt vi lyckas sätta ord på kan aldrig döda oss.
När vi lär oss be om hjälp blir vi odödliga.

Midsommar är Sveriges riktiga nationaldag. Vi får äntligen en chans att bli något mer än ett isflak i världen. Drömmarna är verkligare än våra egna liv, just under midsommar. Ingenting är omöjligt. Himlen sänder sina änglar som fallskärmssoldater ner till oss där vi skrotar med våra platsstolar, sillburkar och ängsliga blickar mot oroliga skyar.
Utan att vi riktigt förstår det själva är våra ritualer runt midsommar en sorts parterapi. Vi härmar andra människor vi inte känner, vi talar om samma saker, vi äter samma mat, vi dricker vår nubbe, och allt det där sätter oss i samklang med varandra. Som ett varsamt, kärleksfullt eko, rörs våra hjärtan.
När den ömma natten sedan kommer, som en mor, till oss och vi sitter på trappan upp till huset med huvudet fullt av bilder över våra liv, ska vi känna hur starka vi är tillsammans, i den här klangen, i den här sången, just vid den här tiden på året.



Av Marcus Birro
redaktionen@expressen.se
"

söndag 20 juni 2010

RL-event:))))))))



Äntligen har jag biljetten i säkert förvar i plånboken! Biljetten till giget med ett av mina absoluta favoritband; Good Charlotte. Dom kommer till Debaser-Medborgarplatsen den 24 juli. :)

Livet på landet




Min kompis Moe brukar alltid tp'a mig till roliga ställen. Idag hamnade vi i den lantliga idyllen "Tuneiras West Farm" på simmen Embay. Lantgårdsdjur blandat med lite mer exotiska som tapirer och leoparder. En flock dingos vilade på ett berg.
Gott om posebollar för fotografering fanns det också.
Vi fick IM från simägaren medan vi var där. Hon meddelade att hon ville sälja och undrade om vi visste nån som var intresserad.Hoppas nästa ägare fortsätter i samma anda för det var verkligen vackert här. Simmen omgavs av ett liknande sculptberg som jag har. Det gav den där hisnande känslan av höjd och djup när man kollade runt.

lördag 19 juni 2010

Festfredag!


Jag var sen hem från jobbet idag. När jag loggade in frågade Blanche om jag ville komma till Kickis ställe på Rainbow Haven. Hon hade inflyttningsfest, och det ville jag gärna.:) En lagom stor parcel med ett jättefint Maffe-byggt hus på.
Vi var ganska många som dansade och pratade på verandan tills det var dags att skynda till nästa fest; allas vär FROSTLAND's 1:a rezzdag på Club Haven! Den senare har jag dock ingen bild från pg.a lagg, men jag rekommenderar de andra bloggarnas bilder och reportage därifrån:)

torsdag 17 juni 2010

Måndagsbörsen 21 juni



Hej!
Nu drar vi på oss mekaroverallen, taxikostymen, racerutstyrseln...allt som är bilrelaterat och parkerar i Måndagsbörsens garage. :)
Veckans tävling heter då "BEST IN CAR RELATED". 500L på boarden som vanligt.
Dansare på våra poles ser till att ni har nåt att vila ögonen på;) DJ Frosty spelar garagerock från 21.

Varmt välkomna/ Gitte

tisdag 15 juni 2010

Third World



Vännen Moe tp'ade mej till ett ovanligt ställe idag.:)Såhär beskriver Showcase Third World-simmen: "Floating islands, trees emerging from the ocean, smoke rising from the water, intricate paths, and causeways combine to make this dark, mysterious land well worth visiting. There's a strange mishmash of objects to explore, a shopping area, and even a bar in which to enjoy a free drink or two."
Svårbeskrivet, med andra ord..;) Måste upplevas.:)

Mer spårbundet...


Resan fortsatte idag, med ett full perm lok som jag moddat lite och gjort om till en lowrider och monterat 4 sittvänliga Eddie-stolar. Ett fordon får ju bara bestå av 30 prims för att scriptet ska funka bra, så det blev lite fundering över vilka delar jag skulle kunna ta bort så stolarna fick plats istället. Det är ju kanonfin utsikt däruppe på taket när man kör:)

lördag 12 juni 2010

Tjejsnack



Jag var hemma hos Yamyam en stund ikväll och voicade. Hon hade köpt en gigantisk bläckfisk som låg innanför dörren och vaktade..Inga griefers vågar sej hit nu;) hihi..

Naaaaw:)


"Någon" har givit mej denna urgulliga nalle.:) Tack vännen för att du alltid finns där.;) <3<3<3

Måndagsbörsen 14 juni


På måndag förvandlas MB till Woodstock igen! Med tält, utedass och lera som sig bör.
Ingen mindre än DJ Apollon tar oss med på en nostalgisk 60-talstur och vi får ropa "Peace brother"! till varann! Temat är 60-talskläder/Flower Power såklart och BEST IN 60'ies får 500L
Från kl.21 kör festivalbussen regelbundna tp's. Du kommer väl dit du med? ;)

fredag 11 juni 2010

Jag gillar frisyrer...............


.......lika mycket som PG gillar skor och väskor:)
Nu hamnade jag på Magika Hair, för att jag såg den här frisyren på en av Gothicatz modeller. Och dom har många som man inte ser så ofta, mkt luggar och roliga uppsättningar. Priserna ligger på 199L, men det finns också en reahörna där allt kostar 99L under en begränsad tid.

torsdag 10 juni 2010

Som på räls..




Eddie tipsade mig om ett verktyg som gör att alla möjliga slags fordon kan följa en SL-räls. Jag testade att slänga in det i en freebie-Lamboughini, och se det funkade:)
I rezzvänlig hastighet kan man explora de mest otroliga miljöer. Jag tröttnar nog aldrig på att resa runt. Varje sim har alltid något som är värt att se.
Mittemot tågstationen i Zale finns scriptarens paradis:) På en jättestor yta finns olika byggprojekt där saker snurrar, hoppar eller rör sej på nåt vis.
Till min fasa upptäckte jag även att tv-spelslegenderna Sonic och Knuckles ändrat karaktär under årens lopp. Båda röker och Sonic är helt rödögd och tigger dessutom, ser det ut som! :O
Några stationer längre bort fastnade jag vid den jättestora roboten som verkar hålla själva vänthallen i ett järngrepp. Svårt att fånga hela honom med kameran dessutom.
Har ni möjlighet, ut och upptäck SL! Det finns massor därute:))

Zale station

Tenera Station

söndag 6 juni 2010

Efterlyst?;)



Den här besökardisplayen satt på en husvägg i Vintage Village på simmen Verdigris.
Klart annorlunda, men belöningen var i snålaste laget tycker jag;)

lördag 5 juni 2010

Gridstatistik


Vid ett par tillfällen nu har jag sett att en ava kommer till min hemmasim, stannar nån minut och sticker lika fort. Många gör så iofs, men den här har fångat mitt intresse, mest på grund av namnet tror jag. Virtual Littlething...
Jag kollade lite noggrannare i profilen och såg att denna ava har en uppgift att fylla.
Den registrerar olika saker på varje sim ungefär en gång i månaden.
Resultatet av undersökningarna hittade jag på Gridservey.com En oberoende, fristående( från LL) verksamhet. Just i den länken finns alla detaljer som rör Haven Paradise..hmm ser att vi delar server med två andra simmar. Jag har hört att det är i stort sett 1 sim = 1 server, men nu när antalet simmar växer så måste dom kanske komprimera lite. Det är ju sånt man får ta med i beräkningen då när man tittar på lagg? Vad gör dom på de andra simmarna? Nåt krävande?
På sidan där kan du titta efter just din hemmasim och se om den får ha servern för sig själv eller om det är flera på den:)

Sveriges Nationaldag!


På Söndag den 6/6 är det vår Svenska Nationaldag/Svenska Flaggans Dag - och den firar vi stort på ”Ambassaden” - Second House of Sweden i Second Life - Med start 20:00.
Under kvällen kommer vi att LIVE - få se Bara och Juni med vänner på scenen - och även de nu så efterfrågade Chickendales kommer att göra ett unikt framträdande.. tal kommer att hållas och två Djs kommer att underhålla oss fram till kvällens stora avslutning - ett fyrverkeri utan dess like!

PRISTÄVLING blir det med! - TRE: Bäst klädda och roligast - KLÄDD I BLÅGULT! 2500 LD delas ut till vinnarna!

Alla Varmt Välkomna den 6/6 med start 20:00.


*****


Hållpunkter - (Kan bli viss förskjutning Ni vet LL lag, LL teknik och LL begränsningar:-D!):


20:00 - Dj Frostland med känd ”Frostlandsblandning” - Uppvärmning och Nationalsången.

21:00 - LIVE! - Bara Jonson - inkl Filminspelning av HBO. Inför en IRL Dokumentär om Bara!

Bara berättar: "Nu kommer Oscar nominerade Robert Kenner och en fotograf (som var med i Woodstock och filmade Jimi Hendrix) hit till Sverige runt midsommar och spenderar två dagar här för att filma min historia om skivkontrakt och familj genom SL. Det kommer att sändas på HBO senare i sommar

De ville dessutom filma ett stort event där jag är med i SL och vad skulle kunna vara större än vår nationaldag... på taket på vår Svenska ambassad!? Detta kommer dessutom att filmas i RL samtidigt."

http://meeting-stories.org/MeetingStories/home

Här är ett par länkar till och om filmaren Robert Kenner:

http://robertkennerfilms.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kenner

21:30 - Tal

21:40 - LIVE! - Junivers - med:

Juni kommer att spela Eden från showen "Follow the Light" och med sig har han därför en massa dansare.
Medora Chevalier har som vanligt gjort koreografin.
Förutom Medora dansar Aleeta Zelin, Debbie Trilling, Siri Vita, Szavanna Anatra och TheDove Rhode.
Efter Eden bjuder juni på hans version av Bolero som är inspelad för en CARP show som kommer längre fram i år.

22:10 - Chickendales


22:20 - DJ PJ - serverar en extra svensk högenergiblandning av nya hits och gamla dängor"

23:10 - Ca - Vinnarna presenteras - Fyrverkeri och avslutning!


Swedish People in SL - Svenska Eventgruppen - Swedish Institute

Festplatsen vid Ambassaden

fredag 4 juni 2010

Va? 1:ans blåbuss i SL?


Näädå det är bara en buss som trafikerar Lionhearts 14 sammanhängande simmar:)
Tillsammans bildar vägnätet LHRR, Lionheart railroad. Alla simmarna har fått sina namn efter karaktärerna i filmen Lejonkungen. Många roliga butiker och fina miljöer att se på om man har tid för en rundtur.
Bussens hållplats finns här

onsdag 2 juni 2010

Måndagsbörsen 7 juni...och i måndags:)


Hej!
Just nu pågår dekorarbete uppe på Måndagsbörsplattan, så på måndag ses vi nere i trädgården. Ingen tävling utan kom som du är. DJ Frosty spelar en rolig och personlig mix av låtar genom tiderna, och vill ha massor med önskningar. Unkie Sirhc dansar som den äkta Rock God han är. :)
Kl.21 börjar vi! :)


Jag vill också tacka för den kanonmåndagen som var.:)Min radar peakade på 32 avor som mest. Alla var härligt grönklädda och Zigadena vann veckans tävling. Grattis vännen! :)