lördag 29 maj 2010

Kolla in det här, PG;)


Härliga EvA Footwear har släppt en ny freebie i sin butik nu. Coola svarta stövlar med drakmönster.:) Dom har dessutom en hel vägg med tidigare freebies som man får köpa för 99L paret.

EvA footwear butiken (Ligger på en Adultsim)

fredag 28 maj 2010

Måndagsbörsen 31 maj


Man ser inte Måndagsbörs.....jag menar SKOGEN för alla träd!
På måndag välkomnar vi till en lummig, trolsk skogsglänta. Tävlingen blir BEST IN GREEN. Feér, alver, troll, camo, blommor, bara gröna kläder, ja allt som går i grönt. :)
Musiken ska eka mellan stammarna, det ser kvällens DJ till:)
Timmerbilen kör er dit från kl.21

Min alt Gail


Det här är min hårt arbetande alt Gail Chiantelle. Hon varken dansar, flirtar,har vänlista eller låtsas vara nån annan.:) För det mesta hänger hon runt lucky chairs/boards och andra gratisställen. Men hon har en uppgift i beredskap om det skulle behövas, nämligen att vara min reserv nån måndag på MB om mitt account på nåt sätt skulle strula då. Igår t.ex var det underhåll av en server som Gitt var på och jag loggades bryskt ut..men Gail kunde logga in, så man verkar hamna på olika servrar.

torsdag 27 maj 2010

Emerald-funktioner


Det finns snabbkommandon man kan skriva in i chatten om man aktiverar den funktionen i Preferences. Det är så praktiskt när man ska förflytta sig höjdmässigt inom sin egen parcel t.ex. Då skriver man t.ex "gth 3900" (utan citattecken dårå) i lokala chatten, och vips så har man tp'at sej dit. Jag har dessa kommandon när jag flyttar mej mellan mina nivåer MB, byggplattan, trädgården eller skyboxen. Kommandot för att komma ner i marknivå är "flr".Funktionen aktiveras uppe i vänstra hörnet enligt bilden, och sen "apply" och "OK". Enkelt och smidigt. Det finns några till som jag inte testat ännu. Lägg märke till den snabba draw distanceändringen man kan göra, t.ex "dd200" utan att behöva öppna prefs-rutan. :))

måndag 24 maj 2010

Annorlunda tågtur


Jag pratade med Walle häromdagen om roliga tågbanor man kan råka på lite här och var i SL, och fick ett LM till en privat sim som har en tur på ca 20 min med en annan, mindre tågtyp.
Och jag stod där på perrongen och väntade....och väntade....trodde ett tag att SJ hade nån inblandning där för tåget kom helt enkelt inte...verkade inställt.
Så jag gjorde som värsta luffarna gör; jag började promenera längs spåret. Bakom en krök stod tåget i alla fall och jag kunde hoppa på där i stället.
Vid nästa station hoppade självaste simägaren på tåget, och jag fick guidning och han berättade om allt vi såg. Då kände man sej som en äkta turist;)
Prova gärna en tur du med. Jag kan inte garantera nån närvaro av ägaren igen dock:)

Pixelhaven

onsdag 19 maj 2010

Jag går och fiskar...


Just nu pågår en fisketävling på Rainbow Haven. Varje heltimme startar den och varar 30 min. Under den tiden ska man fiska som en galning och få poäng. Sen blir det prisutdelning i form av Lindenpengar slutet av varje vecka.
Jag fick ihop några poäng i alla fall i går kväll. Vännen Sev kom dit och hejade på mej. Modigt av honom att stå så nära! Som stadsbo och asfaltsbarn är jag inte jätteerfaren på det där med snygga utkast ;)

tisdag 18 maj 2010

Parcels att hyra!



Det finns fortfarande en del lediga tomter på Walle's vackra Rainbow Haven-sim.
Low-lag, bra priser och en gudomligt vacker miljö. Dessutom får man SL's trevligaste grannar, fördelade på 5 simmar.;)
För mer info och pris, kontakta Walentine Gazov.

Här är en av tomterna som är till salu

Släpp fångarna loss! Är det vår??



Det var upploppsstämning på Måndagsbörsen igår kväll. Länge hade vi bara en fångvaktare och en himla massa olydiga fångar. Det dansades t.om poledance på polisbilen! Men det var ett jäkla röj och nära 30 avor ett tag.
Sirhc blev BEST IN JAIL, congrats big striped cat! :)

Nästa vecka blir det TINY-tema! En blandning mellan Nils Karlsson Pyssling och Alice i Underlandet i dekoren. Återkommer om det;)

lördag 15 maj 2010

Stor Gitt blir liten Gitt...



Jag fick nöjet att vara betatestare när Eddie byggde en 9 prims microversion av GILFhuntern. Det rejsades runt ett tag på olika simmar, men i Hyde Park, London kraschade jag så illa så jag fastnade med rumpan utanför bilen! :O :))
Avan knycklas ju ihop ganska rejält när man ska sätta sej i en ytte-pytte-bil..
Eller så borde jag banta..;);)

fredag 14 maj 2010

Övervakad sim


Den här simmen har två saker jag aldrig sett i SL förut.
1. En staty av en gigantisk tiger vid vägkanten. Den verkar hålla koll på allt och alla som passerar. (Därav namnet på simmen?)
2. En vägtunnel som passerar nära en simhörna. Men den är både mörk och har coola spindlar som kryper utmed väggarna.

Tiger

Ett tips! Om ni har tid och tålamod, ge er gärna ut på exploring i SL. Det finns så otroligt mkt fint, kul, udda, sjukt, vackert att se och uppleva.

torsdag 13 maj 2010

Måndagsbörsen 18 maj


Ännu en favorit i repris! Jailhouse Rock!
En fängslande afton på båda sidor om lagen, svartvitt mot fångvaktare, gott mot ont.
Celldelning utlovas. DJ Frosty spelar så gallren skakar, fast med nytrimmad stream.
Kl.21 börjar rastningen på dansgolvet! Fångtransporten kommer....

New Sweden byter namn

Min och Måndagsbörsens hemmasim byter namn inom det närmaste dygnet/dygnen. I fortsättningen heter den Haven Paradise. Det blir den enda skillnaden, vi finns kvar här, både MB och RajRaj för att rocka järnet och skaka rompa!:)

Dessa harar ja.........



Dom sprider sej från Haven till intilliggande simmar nu. Dom kan visa sig i vilken skepnad som helst. Hittills har de ju varit sportinriktade, nästan som fotbollshuliganer, men den här rockern hittade jag i min trädgård för en stund sen. Han förde ett jäkla liv på scenen där. Vägrade sluta spela om jag inte kunde lova ett gig på nån av kommande måndagar. Pfft, betala gage i morötter eller vadå?
Nu får jag snacka med harfacket igen........

tisdag 11 maj 2010

Byggkurs igen


Ikväll var det kurs igen på Solace Island. Vi analyserade en av Trojanvirus Congrejo's många roliga skapelser. Paraplyet som man dansar under och som poofar en massa gatstenar. :)
Vi kollade hur scripten som styr detta var uppbyggda. Eftersom hans saker är satta till full permission så kan det vara kul att försiktigt och hänsynsfullt prova att ändra parametrarna lite för scriptens kommando för att se vad som händer med dom. Det förenklar när man ska bygga nåt själv.
Textutdrag från kursen hittas här: Bygg och Design

Måndag med drag i..



Efter en fulltecknad dag irl loggade jag in på SL för att pyssla lite på MB inför kvällen.
Men det blev till att diskutera byggteknik med Eddie, Maffe och Roby på M&R's nya ställe Loftet här i New Sweden.
Sen drog vi hem till Eddie och rejsade och snackade bort några timmar...glömde ta på mej svansen och kattöronen sen i stressen..
Och käket har kallnat på sin tallrik....
Så är det i SL, men kul:)

söndag 9 maj 2010

Brygghäng



Vi samlades på den lilla bryggan på Rainbow Haven-parceln idag, jag, Moe, Vesper och Bellona. Senare på dagen lade jag dit en helt ny brygga samt en sculpttrappa på den lilla slänten. Våren är trädgårdsfixets tid. Sannerligen:)

fredag 7 maj 2010

Bra träd



Det här är ingen nyhet iofs. Vesper har dom, PG har skrivit om dom på sin blogg. Många känner till systrarna Heart's fina träd och trädgårdsväxter. Jag var där på studiebesök mest. Jag gillar ju björkar i alla möjliga former. Det är svårt att få tag på den svenska varianten i SL, fast jag har redan inventory fullt av just dom ;)
Men det är absolut värt att besöka Heart Garden Center. Man får en känsla av sommar liksom...:)

onsdag 5 maj 2010

Måndagsbörsen 10 maj




MJAU! Nu är det dags för Neko-tema på MB igen. Alla coola katter möts på bakgården. Notecard med ställen där man kan få både svans,morrhår och öron gratis kommer....
På boarden finns det 500L till "BEST IN NEKO", och denna vecka ska tekniken vara med oss igen och då spinner DJ Frosty coola vax.
Kl.21 ses vi:)
Det var länge sen jag såg "Alice i Underlandet" märkte jag när jag skulle ta den där bilden. Trodde det var nåt fel på min dator när jag bara såg en uppsättning tänder. Tusan,katten var ju där nyss!?! Men den käre Cheshire-katten har ju en förmåga att försvinna tydligen.;)

tisdag 4 maj 2010

Vad hände här?



Även idag var det testkörning av nya versioner. Jag fortsatte på Route 2 på den vackra Heterocerakontinenten. Ibland går det sakta för man vill ju stanna till och kolla på omgivningarna. Förvånat kunde jag konstatera att nån farit lite våldsamt fram med en McLaren på den här LindenRoadsträckan.
Finns Gumball 3000 i SL??

(Den konstellationen gjorde nyligen ett besök i Sverige. Det är en karavan bestående av ett gäng coola lyxiga, exklusiva bilar som färdas genom flera världsstäder under 7-8 dagar.)

Den här dagens....

visdomsord: "May the 4th be with you!"

måndag 3 maj 2010

Racers Island


Liksom Vesper så tog jag ett race med Eddie igår fast på Racers Islands häftiga ovalbana. Jag fick ett exemplar av den super-mega-hastighets-jävlar-ingen-lek-moddade GILF-bilen.:) Min dator klarade inte högre än 3ans växel dock. VAR är Eddie?
Jo han hade så hög växel/hastighet så han fastnade inte ens på bilden. :))
Adrenalin-nivån kom på rätt plats igen sen i en sandbox där han hjälpte mej lösa ett problem med ett sculptieverktyg som jag köpt.
Tack igen för alla texturerna;)

Måndagsbörsen Leisure


Nu finns vi även på nya simmen Rainbow Haven! En liten oas och fritidsområde i jättevacker miljö. Kaffe finns på bänken vid huset också.
Allt är under uppbyggnad än så länge. TP kommer att finnas mellan Måndagsbörsens trädgård och denna.
Flera vackra parcels är till salu på simmen. Prata med Walentine Gazov om du undrar över nåt. Han är den bästa hyresvärden man kan ha.:)

MB Parcel 2- Rainbow Haven

lördag 1 maj 2010

Nytt på bloggen: Länklistan

Vill bara säja att den är under konstruktion, den allt längre listan i högerspalten här. Den blir nog aldrig komplett heller för nya bloggar tillkommer ju hela tiden.
Så jag håller på att fylla i den vartefter. :)

Måndagsbörsen 3 maj

När Måndagsbörsen låg i Undulosa hade jag döpt parceln till Seventh Heaven. Här i New Sweden heter den lite opersonligt Parcel 17, men på måndag kommer vi att befinna oss i sjunde himlen ändå. Välkommen till mitt lilla cyberSPACE med fluffiga moln att dansa runt bland. DJ Frosty spelar himmelskt bra musik, och vi tävlar i BEST IN ANGELS/GODS 500L.
På med änglavingarna eller avan till den vackraste guden. Vi börjar kl.21 som vanligt.
Slurl till rymdskytteln kommer......

Gitt