söndag 31 januari 2010

Måndagsbörsen 1 feb.



Nu är det premiär för Gitt's solobygge. Mja helt egen design är det ju inte, utan byggt ur minnet från förra westerntemat, fast med en del moddningar och tillägg. Sååå....:
Välkommen till Gitt's Saloon! Sheriff Ikaros står för musiken och hästen min står utanför och mumsar hö. "Best in Western"-outfit (om man vill) vinner 500L från boarden.
Kl.21-24 som vanligt....Ingen risk för hösnuva..;)

lördag 30 januari 2010

Avatars United

Där finns jag också fr.om idag.


Min sida

Sim crossing...




Sist jag var här, på Apolon Island och kollade deras helt enorma utbud av olika fordon, möttes jag av den här varningstexten. "Caution-limit sim".
En annan variant finns på Ramos Island.Kommersiella ställen med flera simmar intill varann har oftast såna skyltar för sina besökare/kunder.
En bra generell påminnelse...tänk på det när ni ska in på "nästa" sim..ta det lugnt, färdas rakt över gränsen..ha tålamod. Den simmen man kommer in på ska hinna hantera informationen och bearbeta den. Då minskar risken för krascher också.

fredag 29 januari 2010

Langlear på söndag!



Ett efterlängtat återbesök av nyaste singer/songwriterstjärnan Langlear Halostar blir det i Måndagsbörsens trädgård på söndag 31 januari!
Tid: 20:00
Slurl sänds ut i gruppchatten under söndag eftermiddag.
Dans till radiostream efteråt.:)
Välkomna!

onsdag 27 januari 2010

Tågen.....


Alessia och jag upptäckte en sak vid stationerna i Heterocera...det finns inga tidtabeller och då kommer det följdaktligen inga tåg per automatik..I nuläget verkar det vara så att man måste rezza ett eget tåg och köra det. Det billigaste, ett smutsigt, dieseldrivet kostar 400L på Japanese Train Shop.
Jag undersöker och återkommer....:)

Heterocera


Jag har bott ca 4 månader i Undulosa utan att veta om att det ligger vid foten av den gamla legendariska nordliga SL-kontinenten Heterocera. Vad som är så speciellt med den är att där finns ett detaljrikt och tekniskt framstående järnvägsnät, byggt av LindenLab. Det sträcker sej över ca 60 simmar. Mer info finns på SL-Wiki/SLRR. Det går även att åka bil runt nästan hela kontinenten. Plus att man kan segla från Undulosa och rakt in mot atollen i mitten. Eller ta tåg längs hela sträckan. Ikväll började jag färden med min gula folkabubbla men insåg snart att det var låååång väg att ta sej runt hela. Fortsättning följer en annan dag..:)Rekommenderas att explora där om ni inte har nåt att göra på ett par dagar:)....

tisdag 26 januari 2010

Nykomling :)



Eftersom han har reggat sej ganska nyligen och har satt home location vid huset i New Sweden är det lika bra att presentera honom: min RL/SL-son (20 år) Riverhead Hatchuk! :) Han gick med i svensk-gruppen idag, är superbra på gitarr och en trevlig kille. Idag var vi och hälsade på hos Wiz och Janey. (Janey inte hemma just då) Blev bjudna på en drink på akterdäck på Wiz' lyxiga stora yacht. Lite senare kom även Alessia och Tin förbi. Mysigt:)

Tack till alla! :)



Jag vet att jag använde ordet "tack" många gånger igår. Men det var så jag kände mej. Tacksam för att vi var så många och att vi hade trevligt. Jag ser fram emot att fylla två år...;) Egentligen skulle jag vilja nämna er alla men några vill jag uppmärksamma särskilt:

Blanche--jag laggade ruggigt mkt, kunde inte byta dans eller röra mej smidigt, men vi var töta födelsedagsbarn! PÖSS!
Second--tack för att jag fick dela din rezzdag!
Annabella--bäst på att få oss att trivas!
Tour--jättefint bygge!
Ikaros--musikalisk pössgörka nr.1!
Kharzim--kvällens överraskning!:)
Alessia--en av de vänklippor jag lutar mej mot när det blåser kalla vindar...
Wildstar--musikalisk pössgörka nr.2!

Sen--tack för alla presenter som droppades på mej! Kram!
Har jag glömt nåt/nån nu?
Det tar vi nästa år!;)

söndag 24 januari 2010

Måndagsbörsen inställd 25 januari!



Då firar vi rezzdag hos Annabella jag, Blanche och Second. Välkomna dit alla så partar vi järnet! :)
Kommande events på Måndagsbörsen:

Söndag 31 januari: På begäran, uppskattad comeback med Langlear Halostar i trädgården. Kom i god tid, risk för fullspikat igen! :)

Måndag 1 feb: Tema Western på den vanliga plattan. Ett solobygge av Gitt denna vecka. Outfit contest "Best in western" 500L på tavlan. DJ ej klart än.

Måndag 8 feb: Tema Rymden/Alien...

Rezzpresent redan!



Idag fick jag en gul VW-bubblacab. :) Och genast måste jag ut och göra vägarna osäkra. Jag startade i Leda och åkte söder-österut( på kartan) så jag passerade hela alp-området med de vackra vintersimmarna. Tyvärr tog vägen slut i Benham, men det stoppade inte mej...jag tog rälsvägen istället. Upp på spåret bara och fortsätta köra! :)
Sista stationerna satte jag mej i en tågvagn dock..bara för att det skulle se okej ut när jag nådde slutstationen i Smithers Bluff..:D

lördag 23 januari 2010

Det planeras nåt ja.....



Jag säjer som Blanche; här pågår nåt...Vad gör jag på en fotosession med Blanche A. och Second R.?? Hihi...mer info kommer imorron söndag..men "be there on Monday"..vart? Vänta och se...;)

tisdag 19 januari 2010

Vilken annonsering! :))


Tidigare ikväll blev det en liten hastig eventändring för vår nyaste artist i Sl, Langlear Halostar. Måndagsbörsens nya trädgård står ju klar nu så valet av scen var självklart.Och vilken succe!Nästan 40 pers! Medan gästerna vällde in brottades jag med en relogg. Det var omöjligt ett tag att komma in igen. Som tur var hade Alessia och Tin anlänt alla redan så hon skötte annonseringen och välkomnandet under tiden...och det så bra så jag rodnade!! Alla knep är tillåtna i PR vetni! ;)

lördag 16 januari 2010

Måndagsbörsen 18 januari!



Den här veckan glömmer vi den kyliga vintern vi har utanför fönstret irl.
Välkomna till Måndagsbörsens skärgårdsdag! Vi flyttar ner i trädgården helt enkelt denna måndag. Bland båtar och fiskmåsar har vi:

Kl.20-21 DJ Frosty spelar sommarlåtar och era önskningar
Kl.21-22 Wildstar Writer på vår lilla specialbyggda scen under björkarna
Kl.22-24 DJ Ikaros rockar!

Inget speciellt klädtema denna vecka, utan kom som du är!

Kram/ Gitt

Racerbanor!


Nu har jag funnit mitt lilla paradis i SL..:)
Racers Island, med alla möjliga sorters banor och svårighetsgrader.
Det kändes ju lite skruttigt att riva min lilla bana i Undulosa, men nu har jag upptäckt att det faktiskt finns massor av ställen där man kan rejsa.
Här har dom Formel 1, öken, stad, garage, oval, mörker, kart- alla i olika miljöer.
Ett provåk rekommenderas! Slurlen är till en slags central punkt där man kan tp'a sej vidare till den bana man vill åka på. Jag provade ovalbanan med lutande kortsidor(banking), men min dator orkar inte riktigt med att rita upp grafiken i högre farter så man ser inte vart vägen tar vägen ibland....

Racers Island

torsdag 14 januari 2010

Shapeshifting!



Jag har fixat lite i trädgården i New Sweden idag. Allt kändes lite lagom halvtråkigt och eländigt. Kunde inte bestämma mej vilken sorts möbler jag ska ha på uteplatsen. Om jag ska göra en större brygga..Dååå....plötsligt känner jag hur marken börjar skälva. Det knakar betänkligt mellan trädstammarna där borta. Och in på tomten kliver en vacker drake! Irwin! :D
Vi ropade en bra stund till varann (höjdskillnaden ni vet)innan han bytte till en hästava som var mer i min storlek.
Jag har ju alltid varit lite rädd för shapeshifting men jag fick en hel mapp med 71 furrisar! Med lite träning gick det riktigt bra att förvandla sej..:)Som här, en collie...
Tack Irwin, du piggade verkligen upp med ditt besök:)

tisdag 12 januari 2010

Sängstafetten




Jaadå Alessia, jag ska också visa mina sovplatser. För dom har jag bara i Thargor. Ibland sover jag inne i huset i den lilla behändiga sängen från Low Prim Living. Men mestadels blir det på min kära (tjära?) brygga. Jazzoru kom förbi en dag och tyckte jag levde i misär tydligen som sov på ett badlakan, så han gav mej en rejäl säng från Hästens! Aaaw vad man sover gott i dom!:)

torsdag 7 januari 2010

Ummm..åsså tävlingen;)

Glömde ju veckans kommande tävling på Måndagsbörsens board: BEST TRASHY OUTFIT!
Trasiga, smutsiga kläder...500L att vinna! :)
LM till bra ställen för sånt delar PG ut sen via gruppen...gratis ställen förståss..

Trashy Monday 11 januari


Välkomna till slummen, det skräpiga, trasiga, hoboliknande Måndagsbörsen! Ett kvarter fyllt av förfall och dekadens! DJ Frosty sitter i en sopcontainer och lirar en härlig blandning av nytt och gammalt. Eddie serverar barbecuekryddade, välgrillade...uack!..umm..nja ni får se själva...direkt från grillvagnen!
Själv sköter jag soppköket som ni ser:)
Kl.21 börjar vi! Måndag va're'!

Gitt

Club Haven


Jag var ju bara tvungen att kolla in nya fräscha klubben på grannsimmen Haven. Otroligt snygg inredning. Jag provdansade lite på det klickbara dansgolvet, tog en drink i baren och skrev en rad på gästtavlan.:)
TROR att det blir dans här snart...tyckte Walle sa nåt om lördag?? :)
Mer info om det sen då;)

tisdag 5 januari 2010

Spontan Rezzfest


Efter den ordinarie temakvällen på Måndagsbörsen började ta slut så hände det saker, och det ganska snabbt.:) Lensi kom med Happy Rezzday- skyltar och ballonger för Satorin's tredje rezzdag. Lite tjat och tp och vips!- så stod födelsedagsbarnet där mitt på dansgolvet! Jag började streama kl.23 och den siste gästen (Sato) stack kl.2...En supertrevlig kväll vart det!
På fredag ses vi på Rajraj-bryggan för att fira Sato (igen),Cory, Jazzoru och Belze som alla fyllt år denna vecka. Jag har sagt det förut och jag säjer det igen----de äldre avorna har sin absoluta charm, ni får mej att smälta:))
(Jaja,jag tycker om de nyare också givetvis;)

söndag 3 januari 2010

Tillbakablick...


2009 var ett extremt händelserikt år i SL. Den 25 januari tp'ades jag hit, till Swedish Institute, av Alessia som vägledde mej i mina första stapplande steg här. Jag minns att jag fick mappar med hår och kläder. Men det knepigaste av allt var ju det där med kameran..lol...helt omöjligt var det att kunna få en bra vinkel framifrån. Sen allt som kom sen..första danskvällen på "Lowland Deck"..Var sjutton var den där dansbollen? Hur gör man? Första hemmet i Silver Serpent, där man noggrant fick hushålla med de 230 prims man fick:) De händelserika månaderna i Second Sweden...Undulosa-kickstarten...OCH inte minst--alla goa härliga vänner!
Pöss på er!

lördag 2 januari 2010

Måndagsbörsen 4 januari


Hej!
Det nya året invigs med ett JAPANSKT tema på Måndagsbörsen! Kom och dansa i den vackra trädgården. Kvällen till ära har vi "BEST IN WHITE" på boarden, vilket kan innebära vad man vill...en vit kimono, vit samurajdräkt eller bara nåt annat vitt helt enkelt:)
Kl. 21-23 spelar DJ Frosty allt ni önskar och lite mer, sen kl 23-24 gör Gitt lite smygpremiär som DJ. Än så länge utan önskningsmöjligheter p.ga mkt klen dator..(kan inte streama och tanka hem låtar samtidigt)

Bilden är tagen i Havelock, på "Japanese Goods Shop"

fredag 1 januari 2010

Tolvslaget


Jag var riktigt trött igår fast det var självaste nyårsafton. Några minuter innan midnatt övervägde jag starkt att logga ut och sova istället..men precis då kom en tp från Alessia. Klart vi måste träffas och schkåla in det nya året! :) Lelle var på oväntat besök i Thargor också så vi hade en liten kort minifest innan tv och sömnen kallade.
Gott Nytt År alla vänner! <3