onsdag 30 september 2009

Utelåst en stund



I gårkväll fick jag ett meddelande om att Thargorsimmen skulle ligga nere en stund för underhåll. Jag blev hemlös, tog bilen en sväng istället. Det finns alltid nåt att upptäcka i SL. Synd att jag inte har grafik nog att visa den otroligt höga och vackra Shermerville-bron. Det blev lite svårstyrt i den branta upp- respektive nerförsbacken. Precis som irl får man tänka på vad man har för växel i.
Man får dessutom rezza sitt fordon precis vid södra brofästet.

tisdag 29 september 2009

Vemodigt




Bara några inlägg innan detta skrev jag stolt om hur jag håller på att omskapa Undulosa. Jag har fått omvärdera det lite snabbt nu av olika anledningar. Undulosa är till salu (29.000L). Det var hit jag flyttade som färsk markägare sen f.d ägaren och byggherren gav mej en kickstart i landscaping och byggande. Klart det känns vemodigt att lämna bakom sig.
I och med detta så flyttar Måndagsbörsen. När kvällens freebie/noobtema var slut så stack jag till Thargor och rezzade en mega, lika stor som MB's nuvarande storlek. Den skickades upp på 3900 meters höjd.Det kommer inte att märkas nån skillnad för besökaren...joo, det ska vara adressen på LM'et då..:)Annars är det samma inredning och glada crew som möter er.

Racingbanan cirkulerade jag länge ovanför innan jag började deletea. På grund av parcelns form så kan jag inte ha banan nån annanstans heller.Jag får söka upp olika racingställen i sl om jag ska räääääscha.( Jaa PG, det var en racingbana du landade på;))

söndag 27 september 2009

Ojsan!



Det var visst nåt annat i kaffet också...jag muuuuuuterade!

Oväntat besök.......



...........och jag som hade kaffemaskinen nere på bryggan...attans..
När jag stod och byggde på mitt scenprojekt som bäst, så stod han bara där helt plötsligt. Från vilken planet vet jag inte men han hade eddieteringskunskaper sa han.
Och när vi skulle kramas nådde han mej bara till midjan....hmm...vad var det i det där kaffet jag drack imorse?

Musikutrustning som i RL :))



Igår var jag på Stage Island för att få lite inspiration till att bygga en liten scen i skyboxen i Thargor...spännande ideer på gång nu...info kommer:)
Det var häftigt att gå omkring där och kolla. Där fanns ALLT för musikkonsertbehov i SL. Givetvis efter exakta RL-förebilder..haha...Det roligaste var att hitta det här mixerbordet. Precis, identiskt just det, hade mitt RL-ex i flera år när han jobbade som live-gig-ljudtekniker..Prislappen var liiite bättre här dock än i verkligheten.:D
Den lilla Hammond B3-orgeln med sitt Leslie-kabinett var en annan oförglömlig syn:) Ett besök där rekommenderas!

lördag 26 september 2009

Artistbokning pågår



Jag håller på att förbereda en del live-uppträdanden på Måndagsbörsen. Den 12 okt. kommer Wildstar Writer, det är bokat redan. Men förra helgen hängde jag med Eddie på japansk Woodstockfestival. En otrolig massa besökare på simmen gjorde det svårt att röra sej eller se nåt på storbildstv'n på området. Men ljudet funkade fint och jag hörde Shirotan Kidd, en singer/songwriter med en gudomligt vacker röst! Lagg och språkförbistringar uppstod visserligen, men jag försöker få tag på henne nu till ett gig på MB framöver.
Kolla gärna in hennes MySpace-sida

Bilden har jag lånat och kommer från Shirotans MySpace där den är bakgrundsbild...

torsdag 24 september 2009

Nämen!? Jag vann ju! :D



Idag hittade jag(med Vampis hjälp)värsta glamrock-outfiten på RARA AVIS'. Det var ju just det temat på Ormdricka ikväll, så jag ville vara tidsenlig. Men vinna tävlingen trodde jag aldrig att jag skulle göra! Tack till er som röstade! <3

onsdag 23 september 2009

Fika!



Nu har jag äntligen skaffat en kaffemaskin! Kom förbi och fika med mej vid tillfälle!
Man vet aldrig när man får oväntat besök..;) Fast kaffebönorna är INTE Gevalia, dom är från Starbucks! :D

Min brygga i Thargor

Välkomna!

Envist tema....:D:D



Haha..neee PG det blir inte Gitt-tema nästa vecka heller..:D Vi ska ha FREEBIE-afton!
Leta efter nåt helt gratis i klädväg! Man kommer garanterat kunna byta mot nån annan outfit under kvällen.En hel uppsjö med LM tillhandahålls. Frosty är på plats igen framför(!) DJ-båset. Hmmm. men jag ska fundera..Gitt-temat..hmm

måndag 21 september 2009

Nyskapande


Trädgården i Undulosa, alltså 3750 meter under Måndagsbörsen, har länge sett ut som ett kalhygge. Små justeringar har gjorts i markplattorna och efter det har jag bara låtit allt vara. Men idag blev även mitt lilla hus klart som jag byggt på under en tid nu. ( Tack Eddie för justeringar, dellänkningar, support, tips, att-du-finns och allt sånt! <3>
Dansbanan står även kvar. Vem vet, kanske det blir spontandans där nångång bland björkarnas grönska?

Arbetet fortsätter. Men nu måste jag ha kaffe tror jag....AnnaBella, på med bryggaren nu! :))



fredag 18 september 2009

Pirates..aaarrr!




Imorron den 19 september är det "Talk like a pirate"-day. Det kommer att firas och uppmärksammas på olika ställen i SL. Måndagsbörsen har redan förvandlats..igen:)


Kl. 19 kör vi igång och dansar på borden och inviger tunnan med rom! Välkomna!


Wizanna har all info om denna dag på sin blogg.




Såklart man gör reklam!


Såg på Alessias blogg att hon gjorde reklam för Zigadena's vackra kollektioner. En mycket bra idé. Vi hjälper ju och stöttar varandras event, företag och träffpunkter. :)

Jag var på AnnaBellas café i natt. Dum tid egentligen för ingen annan var där då..det hade varit trevligt. Men jag hittade nyckeln på avtalat ställe som vanligt och gick in och bryggde mej en kopp kaffe. Att jag hade passande kläder var ju inte heller fel.:)

Så nu gör jag reklam för AnnaBella! Jag hoppas att cafeét kommer att bli vår stora samlingspunkt. Åk dit alla när ni känner att ni vill umgås och ta en fika! ( Baren brukar öppna ganska tidigt på dagarna har jag hört)




torsdag 17 september 2009

Dagens Pöss....



........måste helt klart vår kära PetGirl få. Hon fick mej att gapskratta kl. 4.00 imorse. (Förlåt, grannarna!)

Under flera timmar slet jag på byggplattan med mitt husprojekt. Taket blev snett och jag greps av allmänt svårmod. Förr fick jag ju alltid hjälp med sånt så nu känns det som tummen sitter mitt i handen ibland när det gäller att tillverka saker i SL. Men jag deletear och testar, deletear och testar...nångång ska det väl bli rätt. :)

Framåt morronsidan tyckte jag att det behövdes lite kaffe, så jag går in på PG's blogg för att hitta LM'et till AnnaBellas fik..och då får jag se denna MB-annons med sitt originella tema! :D

Jag skrattar fortfarande....Tack PG för att du förgyller min morron med små överraskningar.:D

måndag 14 september 2009

Första byggda saken..


PG undrade i ett av sina blogginlägg om man minns sin allra första skapelse i SL. Jaa det gör jag verkligen! Jag blev jätteglad över att jag kunde rezza en cylinder, ändra den lite i storlek och dessutom sätta en gräslig rosa textur med pudlar på den...Det blev min första "möbel".

Nuförtiden ligger den undangömd i inventory, som tur är..men idag får den illustreras med hjälp av en....tjaa..pudel??


Long time.......



Till mottagaren av denna flaskpost:

Kaninjäveln kom ju tillbaks till mej sen....så det enda sättet att bli av med honom var att skicka meddelandet en gång till. Glöm inte SL...titta gärna över nån dag och berätta att allt är okej..man blir ju alltid orolig när nån inte loggat in på ett tag..

Vännen Gitt

söndag 13 september 2009

Största draken??






Inatt skulle jag testa att segla till Da Boom på egen hand. Jag navigerade mej smidigt fram med hjälp av Mini-map'en. Simcrossingen gick galant....fram till näst sista simmen. Där blev det en megakrasch. När jag tp'ade mej tillbaks till det stället höll jag på att få en smärre chock! Ett moln av partikeleld kom farande. Jag fick zooma kameran låååångt ut för att se vad det var därnere på marken. Frostland, beat this if you can! :)) (jämför storleken med mej som hänger i luften ovanför!)
Den lille gullige saken hade ett nithalsband och en egen matskål som det stod Spot på. Precis när jag skulle klappa honom lugnande på ryggen så såg jag skylten.........
Den fortsatta resan till Da Boom gick bättre. Jag har inte hunnit forska nåt om denna sim som ska vara den allra första i SL's historia. Det verkar inte finnas så mkt dokumentation kvar.
Återkommer om det.
HÄR kan man förresten besöka den där hiskeligt stora draken...Monsters Sanctuary på simmen Immaculate...om man törs alltså ;)




lördag 12 september 2009

Western-tema



Måndagsklubben har bytt skepnad många gånger under våren och sommaren. Fängelsehåla, grekiskt tempel, neko-katternas bakgård mm.mm.

Idag när jag skulle fota kommande veckas tema kom jag på hur kul det är med dessa förändringar. Och det tack vare MB's egen dekormästarinna Vampi som gör varje detalj till ett konstverk. Tack för att du finns här vännen! :) Och Svessa som har varit tjänstledig ett tag men börjar jobba med oss nu igen. Du har varit saknad:)

På måndag rockar vi loss i Monday Saloon. Sheriff Frosty spelar det vi önskar och lite till. Polerna finns på plats, baren är öppen. Hoppa ombord på Diligensen till Undulosa! :)
P.s Lägg märke till MB-skylten högst upp i bild. Det enda säkra tecknet på att vi fortfarande befinner oss på Måndagsbörsens plattform. Hehe....




torsdag 10 september 2009

Jazon support



Torsdag den 10/9 spelar DJ Jazon på en ny klubb, Sol House mellan kl.18-20 svensk tid.

Vore kul om så många som möjligt av oss kommer dit och dansar och supportar vår svenske duktige DJ! Tiden är perfekt också för den kolliderar inte med något annat evenemang just då.

För mer info om Jazon, kolla hans hemsida http://jazon.se/





tisdag 8 september 2009

Besök på ranchen




Var och kollade på Serblatt Burners nybyggda ranch idag. Han har fått det jättefint! Mkt egentillverkade detaljer. Det blir ju western-tema på Måndagsbörsen härnäst, så jag fick en del ideer till dekor. Vi får även låna några saker av Ser. Ännu en spännande måndag att se fram emot. Allergivänlig halm utlovas!

Tack!

Tack alla som kom till Måndagsbörsen på NEKO-temat! Vi var många coola katter som trängdes runt lådor, sovdynor och mjölkskål.:) Det är ni som gör SL så kul!

Vi ses nästa vecka igen:)






söndag 6 september 2009

Kvarlämnat?



Är jag en unwanted kitty? Jaa jag är nog det...och snart kommer sopbilen..:)

lördag 5 september 2009

Dans på bryggan



Igår var det äntligen invigning. Alessia och jag bor ju grannar i Thargor så vi ordnade en gemensam fest. Vi byggde broar, placerade ut lämpliga dansbollar och sånt. Och så var Jazon vår DJ för kvällen. Härlig groove! Men jag undrar vad det var i drinkarna som vi serverade? Frost fattade eld och Alessia svimmade...?


torsdag 3 september 2009

Ombyggnad


Allt oftare har det hänt nu att enstaka delar av MB kommer i Vampi's retur. Det beror på att både trädgård och Måndagsbörs sticker in en aning på grannens mark. Idag beslutade vi att göra nåt åt det. Vampi knuffade MB's skyplatta i bättre läge och jag bytte ut gräsplattorna nere i trädgården, så nu ska ingenting inkräkta på grannen.

Temat på måndag är NEKO..återkommer om det..:)


tisdag 1 september 2009

Musik på förmiddagen



Min gode vän "Jazzen" skickade en url till mej idag. En spelning med en klart annorlunda artist, Komuso Tokugawa. Jag var där och lyssnade. Ska undersöka möjligheten att ta honom till Måndagsbörsen framöver. Det här måste ni bara få uppleva, det svängde!

Såhär presenteras Komuso i "search":

"One can't deny Komuso Tokugawa's approach to the blues is unique. The rough-around-the-edges sound is often described as "dirty", "grungy" or "alternative". Highly experimental, Komuso takes influences from world music and wraps them around the emotionally charged blues core to create his sound. "The blues is the human condition, Blues is life or truth as has been said, and encompasses the whole spectrum of human emotion from despair to joy".
P.S..jag trodde att jag hade rezzat stället lite konstigt men det visade sej att mr Komuso såg ut som på bilden.:) d.s